Opening Roots in the Woods helemaal in stijl

Zaterdag 23 oktober 2010

Door Ingeborg

Eindelijk was het dan zover! Na vele dagen opbouwen de officiële opening van hét herfstfestival van Nederland.
In het Beekpark verrezen de afgelopen dagen stapels hout, vuurkorven, festivaltenten, strobalen en diverse podia. Allemaal bedoeld om de komende dagen plaats te bieden aan de verschillende artiesten en belevenissen die het festival in petto heeft.
In de herfstwind, die net als de gasten, kort na vijf uur arriveerde ontstond al voor de ingang van de tent een gemoedelijke sfeer. De metamorfose van het park maakte zichtbaar indruk op de genodigden.

Iedere gast kreeg, met grote zorg vanuit een kinderwagen, de eerste editie van ROOTS overhandigd. Alsof er net een kind was geboren. Met een heerlijk bokbiertje genoten ze van de krant die gedurende het hele festival elke dag zal verschijnen.

Na enkele korte speeches werden alle genodigden naar buiten gedirigeerd. Daar stonden twee fakkeldragers die de gasten over het terrein leidden zodat ze in de schemering alvast een beetje konden proeven wat Roots in the Woods nu eigenlijk is. En ineens zat ze daar… schommelende tederheid in de herfst. Saniye Zweers zong zwierend Beauty Queen van Tori Amos. Prachtig. Kippenvel… maar niet van de kou.

Het ritme van het festival werd naadloos overgenomen door Big Band Apeldoorn. Deze startte in het open theater een swingende opmaat naar de feitelijke openingshandeling door wethouder Paul Blokhuis. Door het ontsteken van het openingsvuur en een toast met organisator Bernard Zegers werd het festival in stijl geopend. Bokbier voor iedereen!

Wie zijn of haar nieuwsgierigheid niet kon bedwingen mocht alvast naar de bijzondere slagwerkervaring van Rob Kloet (drummer van de Nits) of de beleving in het Houten Huisje.

De start van dit bijzondere festival belooft veel spannende en bijzondere momenten gedurende de komende twee dagen.

(Lees de ROOTS krant van zaterdag in PDF)

(Foto: D&R fotografie)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Festival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!