Oplevering Markthal uitgesteld door prijsstijging materialen

Maandag 19 juli 2021

Door Redactie

Archief Apeldoorn Direct | Roelof Rump

Door de coronacrisis is de vraag naar hout en staal extreem toegenomen, daarmee zijn ook de prijzen van deze materialen flink omhoog gegaan. Bouwprojecten, groot en klein, krijgen hierdoor te maken met uitstel of een hoger prijskaartje. Daaronder hoort ook het Plein van de Stad. De Markthal die in dit plan voorkomt wordt door deze stijgingen duurder dan begroot. De gemeente wil dat vermijden en stelt daarom de aankoop van het materiaal uit. Hierdoor zal de oplevering van de hal ongeveer een half jaar later zijn dan verwacht, namelijk rond oktober 2022.

Plein van de Stad

Voorbereidingen voor de werkzaamheden worden al wel getroffen, het probleem ligt alleen bij de inkoop van de materialen. De gemeente moest nadenken over een plan B en koos voor een latere oplevering van de hal. Het stijgen van de prijzen en de latere oplevering van de markthal heeft geen negatief effect op de overige werkzaamheden.

In oktober start de voorbereiding al, zoals gepland, en wordt de oude bestrating verwijderd. Vervolgens komen er nieuwe stenen te liggen en wordt de boombak met het waterelement al aangelegd. Tijdens de werkzaamheden blijft de zaterdagmarkt geopend, maar dan vanuit de vaste uitwijklocatie. Ongeveer 30 weken zal de markt bij de kruising van de Hofstraat en Kanaalstraat staan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!