Oproep: op zoek naar verhalen rond de Apeldoornse bevrijding

Maandag 25 november 2019

Door Redactie

Wim Dal

Maak persoonlijke verhalen uit uw omgeving onderdeel van de Apeldoornse geschiedenis met de Canadian Walk. Met deze nieuwe ere-wandelroute, kan iedereen met een smartphone vanaf april 2020 de geschiedenis van de bevrijding al wandelend door onze stad beleven. Op 17 april 1945 werd Apeldoorn bevrijd en samen met uw verhalen uit die periode wordt de Canadian Walk een tijdloos document waarmee we de dankbaarheid naar onze Canadese bevrijders blijvend kunnen herinneren.

Wat het Canadese leger in het voorjaar van 1945 voor Apeldoorn betekend heeft, mag nooit vergeten worden. Helaas zijn de nog levende strijdkrachten van toen nu niet meer in staat om voor een defilé richting Nederland te komen. Daarom wordt vanaf 2020 in Apeldoorn de Canadian Walk geopend. Een interactieve route die met een app te volgen is en de indrukwekkende verhalen uit die periode laat horen. Hiervoor zijn de makers van de route nu op zoek naar overgebleven Apeldoornse herinneringen en aandenkens uit deze tijd.

Weet u nog iets van die dagen in april 1945? Herinnert u zich nog de aankomst van de Canadezen en hun zegetocht over de Loolaan, of ziet u nog spraakmakende details over het leven van alledag voor u? Mogelijk kent u verhalen uit overlevering, of weet u van familieleden die in een doos op zolder brieven, bevelen of andere communicatie hebben over het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog.

In dat geval is Judith Bartel-van Beckhoven, researcher van de Canadian Walk, op zoek naar u! Met alle mogelijke aanknopingspunten helpt u haar een waarheidsgetrouw verhaal te vertellen over onze bevrijding.

Stuur je verhaal in via onderstaand formulier, op neem contact op via judithbartel@gmail.com of 06 2674 0650

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!