Oranjekoorts in Apeldoorn: waar kijk jij de wedstrijd?

Dinsdag 9 juli 2024

Door Redactie

HALVE FINALE! Oranje plaatste zich afgelopen zaterdag, na een spannende clash met Turkije, voor het eerst in twintig (!) jaar voor de halve finales van het Europese kampioenschap. De Oranje Leeuwen maken zich op voor een ontmoeting met Engeland. De wedstrijd wordt gespeeld in Dortmund, maar ook in Apeldoorn kun je de historische match beleven.

De binnenstad kleurt woensdag Oranje. De gemeente Apeldoorn laat weten dat tijdens het EK 2024 het plaatsen van een scherm op het terras zonder vergunning is toegestaan, zolang dit alleen voor de eigen gasten zichtbaar is. “Dit mag dus niet een scherm richting de straatzijde zijn. De ondernemer zal zich daarbij natuurlijk moeten houden aan de regels in de terrasvergunning. Zoals het vrijhouden van voldoende doorloopruimte en het voorkomen van overlast.”

De gemeente plaatst zelf geen schermen.

Waar kan ik kijken?

Hierbij de kroegen en café’s waar je de spannende halve finale kan volgen! Mochten er meer horecagelegenheden volgen, vullen we de lijst aan!

  • Bij Café Toffer kun je vanaf 18:00 terecht. De pre party met dj begint om 20:00, na de wedstrijd is er een afterparty. Ook bij de Babbel, de Zaak, Finnegans, Humphreys, de Kleine Generaal, Confetti, Le Baffon en Ale House kun je terecht voor de wedstrijd.
  • Het Stadscafe zendt de wedstrijd zowel binnen als buiten uit. “We hebben een buitenbar om gasten nog sneller te voorzien van drankjes”. 
  • Het Oude Huis nodigt de Apeldoornse Oranje-fans uit, met zowel binnen als buiten een groot scherm! Er gaan zelfs gratis bitterballen rond tijdens de wedstrijd!
  • Bij Café Jeroen kun je zeker terecht voor de spannende halve finale, de deuren openen om 20:00.
  • Ook bij De Graaf van Vlaanderen ben je welkom om de mannen van bondscoach Ronald Koeman toe te juichen!
  • Rockcafé Ozzy loopt uit voor Oranje, hier ben je vanaf 19:00 welkom.

Fijne wedstrijd!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!