Organisatie besluit Logeerhuis van Sint Nicolaas toch niet door te laten gaan

Donderdag 24 september 2020

Door Redactie

Archief | Gerard Oltmans

Een heftige beslissing voor de organisatie van het Logeerhuis van Sint Nicolaas aan het Woldhuis 11. Tot kort geleden waren ze daar druk bezig met de voorbereidingen van het jaarlijkse weekend waarin kinderen op bezoek konden bij de Sint en zijn Pieten. Maar toch hebben ze nu besloten een jaar over te slaan.

“Met pijn in het hart heeft de staf van Het Logeerhuis van Sint Nicolaas besloten om dit jaar de deuren niet te openen”, meldt de organisatie op Facebook. “De situatie is echter op dit moment te onzeker om onnodige risico’s te nemen. Maar uitstel is geen afstel: volgend jaar is het hopelijk dubbel feest!”

Pijnlijke keuze

Ze leggen uit dat de beslissing niet over een nacht ijs is gegaan. “De beslissing om dit jaar over te slaan was een pijnlijke keuze, omdat juist in deze tijd iedereen verlangt naar leuke dingen. We hebben van onze kant echt alles op alles gezet om het weekend wel te laten doorgaan, maar de ontwikkelingen van corona zijn niet gunstig. Met het najaar in het vooruitzicht is de kans klein dat het veel beter zal worden.”

Ze geven aan daarbij ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid te voelen. “Met deze ontwikkelingen vinden we het niet verantwoord om een grote groep bezoekers en vrijwilligers bij elkaar te laten komen en bloot te stellen aan besmettingsrisico’s. Daarom is het beter om nu een jaar over te slaan en er volgend jaar een extra groot feest van te maken.”

Huisbezoeken

Wel komt de organisatie met een nieuw initiatief. “Voor wie echt geen jaar kan wachten en de pieten graag in levende lijve wil ontmoeten, organiseert Het Logeerhuis van Sint Nicolaas dit jaar voor het eerst huisbezoeken. De pieten (en mogelijk Sint Nicolaas) komen dan in alle veiligheid thuis bij jullie langs. Daarover is meer info te vinden op onze website onder het kopje ‘boek een huisbezoek’ op onze website.”

Normaal gesproken gaan de kaarten voor het Logeerhuis van Sint Nicolaas rond deze tijd van het jaar in de verkoop en zijn de kaarten voor

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!