Orpheus blij met aantrekken van congresmarkt in ‘t afgelopen jaar

Zondag 8 januari 2017

Door David Levie

Orpheus heeft geld op de plank liggen voor de herinrichting van de foyer rond de Rabobankzaal. In de zomer van 2017 beginnen de werkzaamheden.

Orpheus heeft een goed jaar achter de rug. Niet alleen het schouwburgbezoek in 2016 stemde tot tevredenheid, ook de markt voor evenementen en congressen vertoonde eindelijk weer eens een stijgende lijn. Of die lijn zich in 2017 zal doorzetten durft Neeleman niet te zeggen. Daarvoor is het nieuwe jaar te pril.

Exacte cijfers kan schouwburgdirecteur Meta Neeleman nog niet geven. Ook wil ze geen bedragen noemen die te maken hebben met de herinrichting van de openbare ruimte tussen ingang Churchillplein en het restaurant. De vloer van deze ruimte blijft zoals ie is. Net als de buitenkant van het gebouw. ,,We zijn immers een monument’’, aldus de schouwburgdirecteur die vanmiddag (8 januari) een aantal nieuwtjes meedeelde aan donateurs (zogeheten Vrienden) van Orpheus.

Zo is er op de vrijdagavond 20 januari tijdens het Nationaal Theaterweekend extra aandacht voor singles tot 50 jaar. In de nabije toekomst is die aandacht er ook voor alleengaanden vanaf 50 jaar.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?