Orpheus en Gigant hebben weer vaste verkering

Dinsdag 10 april 2018

Door David Levie

Helemaal uit was het niet, maar de relatie tussen Orpheus en Gigant leek lange tijd behoorlijk bekoeld. Nu het echt lente is, mag je van weer van serieuze verkering spreken. Komend theaterseizoen programmeert Theater Orpheus namelijk acht verrassende voorstellingen bij Gigant. Het betreffen multidisciplinaire voorstellingen in de twilightzone van kleinkunst en rock ’n roll.

Een van de jonge talenten die hun sporen al op theaterfestivals zoals de Parade hebben bewezen is Mira van der Lubbe, de dochter van De Dijk-voorman Huub. Ook Flip en de Noormannen staat genoteerd. ,,Dit soort voorstellingen past beter bij Gigant dan bij ons”, zegt Marijt Helmink, de programmeur van Orpheus. ,,Als Theaterprogrammeur zie ik jaarlijks zo’n 100 tot 150 voorstellingen. Soms is het niet mogelijk om hen te programmeren in één van de zalen van Orpheus, maar wil je hen wél heel graag een podium geven. Door de samenwerking met Gigant, die een prachtige theaterzaal heeft waar deze voorstellingen wel voldoende tot hun recht komen, kunnen Apeldoorners deze niet te missen talenten toch gaan bekijken.”

,,Vanuit eerdere samenwerkingen en de prettige contacten met Orpheus, gaan we nu inhoud geven aan de ambitie om breder te programmeren”, laat Waldo Volmer, de programmeur van Gigant, weten. ,,Ik vind het te gek dat we de handen ineen hebben geslagen en een aantal avontuurlijke voorstellingen op het programma hebben staan in onze Theaterzaal, naast het pop- en filmaanbod.”

Samenwerking

Deze gedeelde programmering is niet de enige vorm van samenwerking tussen Orpheus en Gigant. In januari van dit jaar werd al een sta-concert van Kim Wilde aangekondigd, dat op 15 november plaatsheeft bij Theater Orpheus. Op deze manier hopen beide podia zoveel mogelijk gasten te kunnen laten genieten van deze wereldster. De ticketverkoop is al gestart. Komend seizoen wordt er nog vaker op deze manier samengewerkt tussen Orpheus en Gigant.

Op 22 september zijn Gigant en Theater Orpheus ook samen aanwezig bij de Theaterstraat Ugchelen. Als sneak preview naar de gezamenlijk programmering voor het komende seizoen programmeren zij samen een theatervoorstelling op dit jaarlijkse theaterfestival in Ugchelen. Theaterstraat Ugchelen is een avond vol cabaret, theater, muziek, sketchjes, kleinkunst en verhalenvertellers.

De ticketverkoop voor het theaterseizoen 2018-2019 start op zaterdag 26 mei aanstaande. Tickets voor het concert van Kim Wilde op 15 november zijn al verkrijgbaar via www.orpheus.nl of telefonisch: 055 527 03 00.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!