Help de bevolking van Oekraïne

Orpheus organiseert eindejaarsshow voor en door Apeldoorners

Maandag 11 juli 2016

Door Redactie

Theater Orpheus organiseert in de tweede helft van dit jaar een uniek project: SHOW APELDOORN. Via een aantal laagdrempelige voorrondes in de stad werft Orpheus veelbelovende talenten die mee mogen werken aan een unieke écht Apeldoornse eindejaarsshow op 28 december in Orpheus.

Iedere Apeldoorner die enthousiast bezig is met podiumkunst komt in aanmerking voor een plaats in SHOW APELDOORN. Cabaret, dans, rap, zang, muziek: alles mag, als de deelnemer er maar gepassioneerd mee bezig is. Daarnaast vraagt Orpheus om een bijdrage met inhoud: de act moet betrekking hebben op Apeldoorn in 2016. Dat kan over van alles gaan: nieuwsfeiten, politiek, de sfeer in de buurt, hoe het is op school. De bedoeling is dat daarmee een show ontstaat waarin door de deelnemers een afwisselend beeld geschetst wordt van hoe zij het wonen in Apeldoorn zien en beleven. “Zo wordt er een mooie verbinding gemaakt tussen dát wat er gebeurt in Apeldoorn en hen die dat meemaken, voelen, beleven. En dat op een creatieve manier, door de inwoners van Apeldoorn zelf op het podium te laten overbrengen wat zij zagen en beleefden en het Apeldoornse jaar 2016,” aldus Orpheus-directeur Meta Neeleman. Orpheus biedt de winnaars uit de voorrondes een begeleidingstraject aan, zodat ze zich professioneel kunnen voorbereiden op een succesvol optreden.

Voorrondes en inschrijven
Geïnteresseerde Apeldoorners kunnen zich vanaf heden inschrijven voor de voorrondes, die in de herfstvakantie zullen plaatsvinden. Vanuit de voorrondes zullen 8 tot 10 deelnemers geselecteerd worden voor deelname aan SHOW APELDOORN. In twee voorbereidingsweekenden zullen zij klaargestoomd worden voor deelname aan deze unieke voorstelling aan het einde van het jaar. Inschrijven kan vanaf heden op orpheus.nl/showapeldoorn

Orpheus realiseert SHOW APELDOORN in samenwerking met het Ondernemerspodium: een aantal betrokken Apeldoornse ondernemers die zich hebben verbonden aan Orpheus omdat zij willen bijdragen aan een cultureel rijk Apeldoorn. Meer informatie op orpheus.nl/ondernemerspodium.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?