Oud-wethouder Spoelstra weer aan het werk

Woensdag 26 september 2012

Door Redactie

Oud-wethouder Fokko Spoelstra gaat plaats nemen als bestuurslid in een onafhankelijk adviesorgaan voor de provincie Gelderland. Om er achter te komen wat er zowel leeft in de provincie Gelderland, heeft de Gedeputeerde Staten (het dagelijkse provinciale bestuur) een nieuwe structuur opgezet. Hierdoor kwam een plek vrij, waarop Spoelstra volgens eigen zeggen naar heeft gesolliciteerd. De bedoeling is dat dit bestuur zich laat adviseren over zaken als ruimtelijke ordening, economie, de zorgsector en meer.

Met succes dus. Gisteren wet de oud-wethouder van o.a. financiën in Apeldoorn geïnstalleerd. Spoelstra kwam onder vuur te liggen, na het echec met het Grondbedrijf. Hij werd als wethouder financiën als één van de verantwoordelijken gezien. Hij trad later met het voltallige bestuur af.

Naast bestuurslid van het provinciaal adviesorgaan is Spoelstra onlangs ook aan de slag gegaan bij Stichting Waardering en Erkenning Politie. Daarmee is Spoelstra bijna weer full-time aan de slag, wat invloed heeft op zijn wachtgeldregeling. Tegen de Stentor zegt Spoelstra dan ook: ‘Dit voelt prettiger dan gewoon je hand op houden!’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

PvdA

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!