Ouderen opgevrolijkt met Apeldoornse ansichtkaarten

Vrijdag 15 mei 2020

Door Redactie

Apeldoornse ouderenzijn opgevrolijkt met een setje Apeldoornse ansichtkaarten. Afgelopen woensdag, 13 mei, is om 14.30 uur het eerste setje van kaarten aangeboden door wethouder van cultuur Detlev Cziesso en directeur Gerrit Steenbergen van ACEC  aan mevrouw Klopman- Bijsterbosch. Zij is 93 jaar en woonachtig te Ugchelen. Zij is ook Apeldoornse van geboorte en heeft haar hele leven  in onze stad gewoond.

De woning was feestelijk versierd met slingers en een aantal medewerkers van Vérian was tijdens de uitreiking ook aanwezig. Mevrouw Klopman kreeg naast de kaarten ook nog een boeket bloemen. Mevrouw Klopman- Bijsterbosch waardeerde de bijeenkomst erg.

Apeldoornse ansichtkaarten

In het centrum van Apeldoorn is 2 keer het festival ‘Apeldoorn 1900’ gehouden met onder andere 100 jaar Hoofdstraat als thema. Dit festival wordt georganiseerd door CODA, ACEC, Gigant en de Vereniging Centrum Management Apeldoorn. Tijdens dit festival zijn er ook veel ansichtkaarten uitgedeeld van oud Apeldoorn in de winkels van de binnenstad.

Recentelijk kreeg ACEC de vraag van de zorginstelling Vérian of ze nog een paar van deze ansichtkaarten over hebben om te geven aan bewoners die in verpleeghuizen of anderszins aan hun huis gekluisterd zitten. Deze ansichtkaarten waren op, maar aangezien ACEC het een leuk idee vond hebben ze besloten een nieuwe serie van 9 kaarten te maken en uit te delen via de zorginstellingen  aan de bewoners in verpleeghuizen of ouderen die anderszins het huis niet uit mogen. Totaal zijn er 3000 setjes van 9 kaarten verspreid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!