Ouders volwassen kinderen praten over opvoedproblemen

Dinsdag 20 september 2016

Door Redactie

Soms vormen volwassen kinderen die nog thuis wonen een grote zorg voor de ouders. Wat als zoon of dochter ver in de twintig, nog steeds thuis woont, geen baan heeft en zich in de schulden steekt. Of verkeerde vrienden in huis haalt, verslaafd raakt aan drugs of gokken? Dit kan de relatie tussen ouders en kind flink onder druk zetten en soms kan de machteloosheid zelfs verergeren in huiselijk geweld.

In dit soort situaties kunnen lotgenoten veel aan elkaar hebben. Voor deze ouders organiseert Stimenz een oudercontactgroep waarin ouders elkaar een luisterend oor bieden, ervaringen delen en tips uitwisselen.

Waar en wanneer
Er start weer een oudercontactgroep op maandagavond 26 september. In totaal zijn er drie bijeenkomsten die om de 6 weken plaatsvinden. Ze beginnen om 19.30 en duren tot 21.00 uur. Locatie: Stimenz, Brinklaan 268, Apeldoorn.

Meer weten
Ouders die meer willen weten over deze contactgroep kunnen bellen of mailen met: Martha Valk (T 088 784 64 31 / m.valk@stimenz.nl) of Marijke Smelt (T 088 784 64 52 / m.smelt@stimenz.nl).

Verhalen uit de praktijk
,,We maken ons zorgen om onze zoon. Hij is 25 jaar en het is hem nog niet gelukt om een opleiding te behalen. Hij heeft vaak wel een baantje, maar het lukt hem niet deze vast te houden. Hij brengt veel tijd door op zijn kamer. De spanning in huis is te snijden. We praten vaak met hem en zeggen dat hij nu echt iets van zijn leven moet maken, maar hij voelt dit als druk en doet dan nog minder dan hij al deed.”

,,Ik maak me zorgen om mijn dochter. Ze is 27 en woont sinds 2 jaar op zichzelf. Ze staat bijna elke dag op de stoep. Ze vertelt vaak verhalen over wat haar allemaal overkomt, echt vreselijke dingen. Pas kon ze de huur weer eens niet betalen. Toen heb ik geld geleend van m’n zus om het voor haar te betalen. Dit was niet de eerste keer dat ik financieel moest bijspringen.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?