Outreachend 055 verrast haar jongeren met een kerstcadeau

Zaterdag 22 december 2018

Door Ben Eggermont

Het pand aan de Asselsestraat 65 was gisteravond (21 december) de plek waar het Outreachend team haar jongeren voor de kerst verraste. Samen met Stimenz Werk, Hfftig en het JIP had het team dit op poten gezet, een jaarlijks terugkerende gebeurtenis.

Op de eerste etage hadden drie fotografen van Help-Portret Apeldoorn een fotostudio ingericht waar de jongeren zich konden melden voor het laten maken van een mooi portret van zichzelf. Ze maakten er enthousiast gebruik van.

Rond half zes opende wethouder Detlev Cziesso deze bijeenkomst door het eerste kerstpakket aan een van de jongeren te overhandigen. Dit was tegelijkertijd het moment waarop een aantal leden van Rotaract, de jongerenserviceclub, de pizzapunten gingen ronddelen waarvoor zij zich deze avond inzetten. De pizza’s vonden gretig aftrek onder alle aanwezigen.

De 70 kerstpakketten, die deze avond werden uitgedeeld , waren samengesteld met de vele donaties die zijn gegeven. ,,Het is goed te delen wat wijzelf in ruime maten bezitten”, lichtte een van de donateurs toe.

Om de grote centrale tafel waren de deelnemers druk het beschilderen van T-shirts. Geconcentreerd probeerden ze er iets moois van te maken. De afbeeldingen op de T-shirts waren van de hand van vrijwilliger Ehsan Bahadorwand. Ehsan is een jonge ontwerper:. ,,Ik steek daar heel veel tijd in en wil er mijn beroep van maken. Het werken met kinderen vind ik heel fijn. Ook krijg ik al regelmatig opdrachten.”

Kortom een zeer geslaagde bijeenkomst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!