Overval computerzaak Eglantier

Vrijdag 13 april 2012

Door Redactie

Vrijdagochtend 13 april heeft een nog onbekende gewapende man geprobeerd een computerwinkel op de Eglantier te overvallen. De man ging er zonder buit vandoor, een medewerker van de winkel raakte lichtgewond aan zijn hand.

De overval vond rond 10:15 uur plaats. De overvaller bedreigde de twee aanwezige personeelsleden met een mes. Met één van de medewerkers ontstond een worsteling, waarbij de medewerker een lichte snijwond opliep aan zijn hand. Na deze worsteling is de overvaller er rennend vandoor gegaan. Hij is via de Warenaargaarde richting het Matenpark gevlucht. Het zou kunnen dat de overvaller zich ook verplaatst heeft op een fiets.

De dader is een man van ongeveer 25 jaar oud, 1.80 m lang, heeft een gezet postuur, een donkere, volle bos haar en een getinte huid. Hij droeg een donker trainingsjack en broek, vermoedelijk met witte strepen op de broek. De politie heeft via Burgernet en Twitter het signalement van de man verspreid en mensen gevraagd naar hem uit te kijken.

Onderzoek overvallenteam
De politie heeft met meerdere eenheden direct na de melding nog gezocht naar de dader, maar hem helaas niet aangetroffen. De medewerkers zijn opgevangen en hun verklaringen zijn opgenomen. Ze zullen in contact worden gebracht met Slachtofferhulp. Voor de gewonde man kwam een motorambulance ter plaatse. De medewerker is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan om de wond te laten hechten. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in, inclusief sporenonderzoek ter plaatse.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar mensen die de overvaller hebben gezien, in de omgeving van het Eglantier, of wellicht in het Matenpark. Gezien tijdstip en locatie is de kans groot dat er mensen zijn die de man gezien moeten hebben tijdens zijn vlucht. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?