Parkeergarage onder Marktplein op zaterdag dicht en markt krijgt 4 ingangen

Donderdag 15 oktober 2020

Door Redactie

Illustratie gemeente Apeldoorn

Nog voor de nieuw aangekondigde maatregelen die dinsdagavond werden aangekondigd, kon je vorige week hier al lezen dat de gemeente Apeldoorn extra maatregelen nam voor de veiligheid in de binnenstad. Nu heeft de gemeente besloten nog meer stappen te nemen.

Zo gaat de parkeergarage onder het Marktplein dicht vanaf komende zaterdag, 17 oktober. Op deze manier wil de gemeente proberen grip te houden op de drukte in het centrum. Apeldoorners met een vergunning of invalidenparkeerkaart kunnen er nog wel in. Naast deze maatregel kunnen bezoekers van de markt vanaf zaterdag alleen op 4 vaste plekken de markt op. Bij deze 4 ingangen staan stewards om te tellen hoeveel mensen er aanwezig zijn. Dat mogen er maximaal 600 tegelijk zijn. Die ingangen kan je vinden rond drie hoeken van het plein, en in de Markstraat, vlakbij de fietsenstalling.

Hard nodig

“Allemaal maatregelen die hard ingrijpen in onze samenleving en pijn doen”, zegt de burgemeester van Apeldoorn, Ton Heerts, op de site van de gemeente. “Maar ook hard nodig zijn om ervoor te zorgen dat de zorg niet overbelast raakt en ziekenhuizen toegankelijk blijven voor iedereen die zorg nodig heeft. We moeten alles op alles zetten om een totale lock down te voorkomen. Nu kunnen de markt en de winkels nog open blijven. De maatregelen die we nemen zijn erop gericht om dat zo te houden.”

 

Om grip te houden op de drukte in de binnenstad op zaterdag, nemen we de komende zaterdagen twee aanvullende…

Geplaatst door Gemeente Apeldoorn op Donderdag 15 oktober 2020

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!