Parkeren bij het nieuwe Gelre ziekenhuis

Woensdag 7 juli 2010

Door ikbenchristiaan

Op 19 mei 2009 is de nieuwbouw van het Gelre ziekenhuis in Ugchelen geopend, dit was ook meteen het einde voor het oude Juliana ziekenhuis aan de Sprengenweg in Apeldoorn. Inmiddels is het oude Juliana ziekenhuis gekraakt en wonen er zo’n 20 mensen die van het oude ziekenhuis een ‘kunstig bolwerk’ willen maken. De nieuwbouw aan de Albert Schweitzerlaan is goed voor Apeldoorn, maar door de sluiting van het Juliana ziekenhuis en de toenemende bezoekers en patiënten in het vernieuwde ziekenhuis zijn er wel wat parkeerproblemen voor de omgeving rondom het ziekenhuis ontstaan.

Lezers die wel eens bij het ziekenhuis zijn geweest weten inmiddels dat er ook nieuwe parkeergarage en parkeerterrein is verrezen bij het ziekenhuis. Deze parkeervoorziening wordt beheert door QPark, welke bijvoorbeeld ook de parkeergarage Museum Centrum in het centrum van Apeldoorn beheert. Voor het parkeren wordt daarom ook parkeergeld berekend, € 1,10 per uur met een maximum van € 9,00 per dag. De eerste 15 minuten is overigens gratis. Het personeel van het ziekenhuis heeft toegang tot een gedeelte van de parkeergarage en hebben daarvoor een parkeerkaart van het ziekenhuis. Maar ondanks de parkeervoorziening bij het ziekenhuis parkeren zowel bezoekers als personeel de auto’s niet bij het ziekenhuis, maar in straten of parkeerplaatsen in de wijk bij het ziekenhuis. In de afgelopen periode zijn zelfs parkeerplaatsen, waar bewoners hun auto parkeerden, afgesloten door middel van paaltjes en sommige stoepranden in straten zijn voorzien van gele strepen zodat het verboden is om daar een auto te parkeren. Door deze maatregelen verschuift het parkeren zich dieper de wijk in, parkeerplaatsen bedoelt voor bewoners staan vol waardoor bewoners hun auto verder weg moeten parkeren. Of je auto parkeren op de parallelweg van de Albert Schweitzerlaan is tegenwoordig ook al ‘hot’. Erg gevaarlijk als je weet dat de bus hier ook nog rijdt. Deze bus heeft overigens de beschikking over een soort ‘bussluis’ die in de bocht van de Molecatenlaan richting het ziekenhuis loopt, echter kan iedereen hier met de auto doorheen rijden en dat gebeurd ook regelmatig.

Al met al is het fijn dat Apeldoorn een mooi en vernieuwd Gelre ziekenhuis heeft, alleen het parkeren bij het ziekenhuis is hier wel mee de wijk in verschoven…

(Foto: Google Maps Streetview)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!