Passie voor creëren

Vrijdag 14 januari 2011

Door naomi venus

Het begon allemaal twee jaar geleden met een website. Monique Mulder en Dedie van Dijk  verkochten harten, memoborden, schilderijen en krukjes.  Maar een atelier aan huis en de verkoop van hun creaties vanuit de garage was toch geen optie. Er kon niets meer bij. En dat betekende de eerste stap naar het idee van een winkel. Sinds twee maanden zijn zij de trotse eigenaressen van atelier & woonwinkel Bloemerz aan de Asselsestraat 139 ll in Apeldoorn.

Samen beginnen
Dedie werkte een aantal jaren geleden nog in een woongroothandel en Monique deed tot voor kort nog de personeelszaken voor het bedrijf voor haar man. Nu steken ze vrijwel  alle tijd en energie in hun woonwinkel voor kinderkamer en interieurdecoratie. “Zakenvrouwen is misschien een groot woord voor ons, maar professionals, dat zijn we wel. We pakken het serieus aan,” zo laat Dedie stellig weten.

Al jaren lang maken beide afzonderlijk accessoires voor kinderkamers en cadeautjes voor kinderverjaardagen. Totdat ze elkaar een aantal jaren geleden ontmoetten. Bij toeval, zoals die dingen soms gaan. Dedie had in opdracht voor iemand een cadeautje gemaakt en dat bleek voor één van de kinderen van Monique te zijn. Monique: “Hé, dacht ik toen ik dat zag, dat is leuk, dat doe ik ook. Toen al bleek dat we op één lijn zaten en dat heeft ons gebracht waar we nu staan.”

Atelier & winkel
Dedie en Monique zijn Bloemerz begonnen vanuit een hobby. “Het voelt niet als werk,” roepen beiden. Ze wilden iets doen met hun creatieve talent. Vanuit hun creativiteit en gedrevenheid halen ze overal hun inspiratie vandaan. Van elk materiaal, van behang en stof tot dakleer en hout, weten zij weer een bijzonder item voor de kinderkamer te maken.

Bij de vraag wat hun ambitie is en waar ze over vijf jaar staan, gaan beide dames stralen. “Deze kans kwam voorbij en die hebben we met beide handen aangepakt. Dit pand kwam op ons pad. Het is een atelier en winkel geworden. Naast de verkoop van artikelen kunnen we hier onze creatieviteit in kwijt  en worden er workshops gegeven. We hebben geïnvesteerd in Bloemerz en zijn er van overtuigd dat we binnen vijf jaar groot zijn in Apeldoorn. Iedereen kent de naam en weet ons te vinden. Landelijk genieten we naamsbekendheid met onze webwinkel. Dan verruilen we het atelier voor een ‘echt’ winkelpand,” vertelt Monique vol overtuiging.

Goede combi
Dedie zegt over de toekomst: “Natuurlijk is het leuk om er geld mee te verdienen. Als iemand onze eigen gemaakte spullen mooi vindt of roept ‘dat heeft zij gemaakt’, dan groei ik daar van. Dat maakt me trots. Het geeft een geweldig gevoel als iemand jou de vrije hand geeft iets te ontwerpen voor bij hun thuis.  Nu is het ook goed te combineren met de kinderen. Het moet nog geen ‘moeten’ worden. Over vijf jaar zijn de kinderen groter, net als Bloemerz.”

Dit artikel is het eerste deel van de drieluik: Ondernemende vrouwen in Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!