Renovatie voor PC Montessorischool Passe-Partout Kerschoten

Maandag 5 april 2021

Door Redactie

PCBO Apeldoorn

Met de ingang van het nieuwe schooljaar gaat PC Montessorischool Passe-Partout Kerschoten renoveren. Met de gelden die beschikbaar zijn gekomen vanuit het Huisvestingsplan van de gemeente is het mogelijk om het huidige schoolgebouw te verbouwen. De renovatie brengt zowel de Montessorivisie op onderwijs, als de bouwkundige wensen en eisen samen tot een passend, eigentijds schoolgebouw waarbij vanaf dan naast huidige opvang ook kinderopvang via MAM’s mogelijk is.

Na de zomer, bij de start van schooljaar 2021-2022 gaat de renovatie beginnen. De verbouwing binnen in het gebouw heeft als doel de onderwijskundige visie van Montessori beter te ondersteunen. Denk aan centrale samenwerkplekken en een duidelijke verbinding tussen binnen en buiten. Meer ruimte en licht moeten zorgen voor meer comfort én een energetische opwaardering van het gebouw. Verder worden er plekken voor kinderopvang voor de allerkleinsten gerealiseerd, waardoor opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar mogelijk is. Gedurende de renovatie verhuizen de kinderen samen met hun leerkrachten tijdelijk naar het gebouw van de voormalige Van Voorthuyzenschool aan de Heuvellaan.

Enthousiast

Deze week hoorden team, kinderen, ouders en buurtgenoten over de vernieuwde school. Zij reageerden enthousiast. Robert, directeur vertelt: “De kinderen, ouders en het team reageerden erg enthousiast. Iedereen vond het ontwerp mooi en vooral de ruimte die in het gebouw ontstaat met veel daglicht spreekt aan. Ze zijn heel benieuwd naar hoe het straks in het echt is!”

PC Montessorischool Passe-Partout Kerschoten is één van de scholen van PCBO Apeldoorn; de overkoepelende stichting van 27 protestants christelijke scholen in Apeldoorn. De scholen bevinden zich allemaal in Apeldoorn en omgeving.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!