PCBO de Emmaschool vindt na brand tijdelijk onderdak in de Matengaarde

Dinsdag 5 januari 2016

Door Redactie

Leerlingen van de Emmaschool in Apeldoorn krijgen vanaf 11 januari les in het schoolgebouw aan de Warenargaarde, laat Catelijne Hol van de school weten. ,,De school huisvest zich hier zolang dat nodig is. De tijdelijke locatie was tot vorig jaar oktober nog een locatie van basisschool de Gong. Kinderen worden met behulp van bussen dagelijks naar de tijdelijke locatie vervoerd.

Roet- en rookschade hebben niet alleen het gebouw van de door brand getroffen Emmaschool onbruikbaar gemaakt. Ook zijn alle lesmaterialen, leesboeken, computers en andere schoolspullen onbruikbaar verklaard en moeten opnieuw aangeschaft worden. Tevens moet het meubilair professioneel gereinigd worden.

Komende week treft het team van de Emmaschool alle voorbereidingen om vanaf 11 januari de leerlingen, na een extra week vrij, weer onderwijs te kunnen bieden.  Om de eerste schooldag voor de kinderen zo rustig mogelijk te laten verlopen, krijgen ouders en kinderen in de komende week nog de gelegenheid om de tijdelijke locatie te bezoeken. Daarnaast wordt er voor de ouders komende week aan de Warenargaarde een ouderavond georganiseerd. Daar is er in aanwezigheid van het gehele schoolteam gelegenheid tot stellen van vragen en delen van verhalen.

Omwonenden van de Emmaschool en de tijdelijke locatie Matengaarde worden middels een brief op de hoogte gebracht.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!