Performance “Solutio ad omnes”, nu te zien

Dinsdag 25 februari 2014

Door StrangeArt

Behalve fotograaf ben ik (StrangeArt) ook een succesvol kunstenaar, met name de niche van performances. Om u een indruk te geven over mijn intellectuele werk, onderstaand een –waarschijnlijk overbodige– uitleg over mijn laatste video. Deze performance verbeeldt het conceptuele lexicon door middel van verschillende artistieke, intellectuele en activistische trajecten. Vanuit deze woordenschat kan ik misschien concrete voorstellen en mogelijkheden realiseren van binnenuit de door crises gedreven tijd waarin we leven.

Er wordt een lijn getrokken vanuit onze tijd van interregnum naar het onbekende van wat wij voorheen de ‘toekomst’ noemden. Met dit werk komen de sleutelthema’s die wij belangrijk achten voor het (overdenken van) overleven samen, namelijk de vragen die gemoeid zijn met de duurzaamheid van onze planeet, de levens van vluchtelingen en de noodzaak om ons denken over (institutionele) infrastructuur te heroriënteren.

Snapt u het nog?, het voorgaande is een recensie van een tentoonstelling. Als een kunstwerk zoveel gelul en loze woorden nodig heeft kan ik mij voorstellen dat de PVV wil bezuinigen op cultuur. Nota bene: dit project krijgt een subsidie van het Mondriaan Fonds, Amsterdam en het Nederlands Filmfonds, Amsterdam.

Gelukkig hebben wij CODA en het ACEC.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?