Peter Ressel na 50 jaar herenigd met ploeggenoten apeldoornse boys

Vrijdag 15 mei 2015

Door Redactie

In Clubgenoten herenigt Froukje Jansen vrijdag 15 mei voetballer Peter Ressel met zijn oud- ploeggenoten van Apeldoornse Boys. Centraal staat een teamfoto uit de jaren ’60 waarop de tiener al in de eerste selectie van ‘De Wapendragers’ speelt.

Go Ahead en Feyenoord
De razendsnelle rechtsbuiten koos na zijn jaren in Apeldoorn voor de jeugdopleiding van Go Ahead. “Ik kon ook naar het eerste elftal van AGOVV, maar ik koos voor Go Ahead omdat ik daar echt wat kon leren van trainers als Brand en Fadrhonc. Mijn eerste wedstrijd in de eredivisie speelde ik in een volle Kuip tegen Feyenoord. Ik was helemaal ‘holderdebolder’ als jong broekie. Ik had toen nooit kunnen vermoeden dat ik zelf ooit zou spelen in die Kuip en met Feyenoord mijn grootste prijzen zou winnen.

Golfen
Op de Golfbaan in Lieren loopt Froukje met Peter en zijn vrouw Will een paar holes en komt al gauw zijn succesvolle zakelijke loopbaan ter sprake. Ressel was tijdens zijn voetbalcarrière al actief als verkoper en bouwde die werkzaamheden na zijn loopbaan uit. “Ik wist niet hoelang mijn voetbalbestaan zou duren, daarom deed ik er wat naast. Bij NEC verkocht ik boter, bij PSV auto’s en bij Feyenoord werkte ik voor Mercedes Benz. Ik had maar één droom, aan het voetballen een huisje overhouden.” Dat is de 69-jarige in België woonachtige zakenman wel gelukt.

CLUBGENOTEN PETER RESSEL: VRIJDAG 15 MEI 2015: 18.20, IEDER UUR HERHAALD

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!