Pilot Mobuur gaat ook in 2020 door

Vrijdag 29 november 2019

Door Redactie

Stel, je bent wat ouder of minder mobiel waardoor je vaak afhankelijk bent van (taxi)vervoer als je naar een doktersafspraak wilt of gewoon even een boodschapje wilt doen. Vaak heb je, als je de taxi in deze situatie wilt gebruiken, een indicatie van de gemeente nodig. Mobuur is een relatief nieuwe duurzame vorm van openbaar vervoer in verschillende Apeldoornse wijken, Kerschoten, De Naald, een gedeelte van De Parken en de bebouwde kom ten noorden van de Anklaarseweg. De pilot die onlangs gestart werd, gaat ook in 2020 door, werd vandaag (donderdag 28 november) bekend.

De vrijwillige Mobuur chauffeurs brengen bewoners voor en 1,50 euro met een elektrische auto naar hun bestemming. Mobuur is voor iedereen en je hebt er geen indicatie van de gemeente voor nodig. Er was dus een pilot opgezet waarmee het concept in de praktijk getest werd. Dit gaat door in het nieuwe jaar, bewoners van de wijken Kerschoten, De Naald en een deel van de Parken kunnen gebruik maken Mobuur. Deze vervoersvorm is voor korte afstanden en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente.

Vaste klanten

Voorzitter Marjolein Tillema vertelt: ,,Mobuur is een begrip geworden. We zijn in korte tijd enorm gegroeid en rijden op drukke dagen gemiddeld 50 ritten, afgelopen week 211 in totaal. We hebben veel vaste klanten en nog steeds maken nieuwe mensen kennis met Mobuur.” De afgelopen maanden hebben er 2 onderzoeken plaatsgevonden, onder klanten en onder de vrijwilligers van Mobuur. Uit de resultaten van de enquêtes blijkt dat klanten en vrijwilligers tevreden zijn met Mobuur. Er is veel waardering van de gebruikers voor Mobuur. Een klant geeft aan: ,,Dankzij Mobuur heb ik mijn leven weer terug.” Dit concept zorgt ervoor dat minder mobielen minder vaak beroep hoeven doen op vrienden en familie. De vrijwillige Mobuur chauffeurs voelen zich gewaardeerd en volgens voorzitter Marjolein Tillema is dat erg fijn: ,,Het is fijn om bevestigd te krijgen wat we al vermoedden. We zijn heel blij dat we deze toegevoegde waarde kunnen leveren in de wijk. Dagelijks merken we wat Mobuur brengt voor klanten en vrijwilligers. Natuurlij k is dit geen reden om achterover te leunen. We blijven ons met hetzelfde enthousiasme inzetten voor onze klanten.”

Er wordt over nagedacht of Mobuur ook in andere Apeldoornse wijken kan komen. Tillema: ,,Heel erg leuk om te merken dat het succes ook in andere wijken wordt opgemerkt. Om die reden gaan wij de komende periode in gesprek met andere wijken, met de gemeente en de nieuwe busmaatschappij.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?