Help de bevolking van Oekraïne

De Ploeg behaalt als eerste Apentrots-diploma

Donderdag 13 oktober 2016

Door Redactie

De leerlingen van groep 6 van PCBO De Ploeg hebben als eerste basisschool in de gemeente Apeldoorn het Apentrots-diploma gehaald.  Zij hebben alle lessen op school én in Apenheul gevolgd en hebben daarmee  het lesboek Apentrots succesvol doorlopen.

Succesvol
Het lesboek Apentrots blijkt een groot succes. Meer dan 30 basisscholen hebben de gratis lesboeken opgehaald en ruim 100 groep 6-leerlingen van verschillende basisscholen zullen nog voor de herfstvakantie Apenheul bezoeken.

Apen als inspiratiebron
Onlangs lanceerde Apenheul in samenwerking met JOGG Apeldoorn en Junior Lifestyle het lesboek. Met Apentrots willen de samenwerkende partijen kinderen laten zien dat bewegen leuk is en dat gezond én lekker eten heel goed samen gaan. Apen zijn de inspiratiebron voor dit lesboek. Volgens de makers kunnen kinderen veel van apen leren als het om bewegen en gezond eten gaat.

Apenheul slingertocht
De leerlingen van PCBO De Ploeg hebben de eerste drie lessen op school gevolgd. De vierde en laatste les kregen zijn in Apenheul. Deze les bestaat uit een slingertocht  door het apenpark, waarbij de leerlingen door middel van het spotten van de apen leren om meer te bewegen en gezonder te eten. Alle leerlingen ontvingen aansluitend aan deze les hun Apentrots-diploma.

Omdat PCBO De Ploeg de eerste Apeldoornse basisschool was, kregen ze ook nog een gezonde lunch namens Apenheul, een bidon namens JOGG Apeldoorn en een gymles namens Bounz Apeldoorn aangeboden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?