Help de bevolking van Oekraïne

Plofkraak Rabobank Hoenderloo

Donderdag 17 november 2011

Door Niels Damstra

HOENDERLOO – Bij een filiaal van de Rabobank in Hoenderloo is donderdagmorgen een plofkraak geweest. Op straat werd een explosief gevonden, dat door de Explosieven Opruimingsdienst onschadelijk is gemaakt. In de omgeving zijn een achttal woningen ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in de nabijgelegen brandweerkazerne. Sommigen gingen vrij snel daarna door naar hun werk, anderen kozen ervoor bij familie of vrienden de situatie verder af te wachten. Er is niets buit gemaakt.

Bij de kraak is een kentekenplaat aangetroffen, die door de politie meteen landelijk is gesignaleerd. Rond half vijf vanochtend is in Arnhem aan de Hommelseweg door surveillerende agenten een auto met schade aangetroffen. Deze gestolen auto bleek hetzelfde kenteken te hebben als de in Hoenderloo achtergebleven kentekenplaat. De auto is door een explosievenverkenner van Gelderland-Midden onderzocht, maar er zijn geen explosieven in aangetroffen. De auto zal ook nog aan een uitgebreid technisch onderzoek worden onderworpen.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de plofkraak en heeft al gesproken met enkele personen die snel na de kraak ter plaatse waren. De politie zoekt echter nog contact met mogelijk meer mensen die vlak voor of na de kraak ter plaatse zijn geweest en iets kunnen hebben gezien wat voor de politie van belang kan zijn. Getuigen of tipgevers worden met klem gevraagd de politie te bellen via 0900-8844.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?