Pluryn zoekt een reismaatje voor Justin

Woensdag 14 oktober 2020

Door Apeldoorn Pakt aan

Voor de 18-jarige Justin uit Beekbergen is Pluryn op zoek naar een reismaatje. Voor Justin is het voornamelijk belangrijk dat hij een maatje heeft waar hij op terug kan vallen tijdens zijn aanwezigheid in de sportschool. Dat geeft hem een vertrouwd gevoel.

“Justin (18) komt uit Beekbergen en is een leuke en vooral rustige jongeman”, legt Anke Huijbers van Pluryn uit. “Hij heeft de wens om te sporten bij een sportschool, maar kan hier niet zelfstandig zijn. Justin heeft goede manieren en is sociaal wenselijk aanwezig. Door zijn licht verstandelijke beperking is Justin gebaad bij heldere afspraken en duidelijke communicatie.”

Werkzaamheden

Anke vervolgt: “Samen met Justin naar de sportclub gaan (jij zorgt voor vervoer) en bij interesse mag je ook meesporten. Wekelijks heb jij meerdere momenten de ruimte om met Justin naar de sportschool te gaan; bij voorkeur 3 keer per week 1-2 uur, maar minder frequent is ook bespreekbaar. Dagen en tijden in overleg.  Het is belangrijk dat je in het bezit bent van een rijbewijs. Je kan eventueel gebruik maken van een auto van de Pluryn-locatie. Daarnaast kom jij je afspraken na en kun je duidelijk en rustig communiceren. Het zou leuk zijn als je enige affiniteit hebt met sporten, maar dit is geen must.”

Thuis voelen

Anke legt uit dat ze het bij Pluryn belangrijk vinden dat vrijwilligers zich naast de medewerkers thuis voelen bij hen. “Daarom zorgen wij ervoor dat alles rondom jouw vrijwilligerswerk goed geregeld is. Zo ontvang je:

  • Begeleiding van een professionele collega. Ook kan je altijd terugvallen op Team Vrijwilligerswerk van Pluryn.
  • Een vrijwilligersovereenkomst.
  • Vergoeding van reiskosten.
  • Een goede verzekering.
  • En natuurlijk veel waardering voor jouw inzet.”

Tijdsbesteding

Bij voorkeur 3 keer per week, 1 á 2 uur; minder is ook bespreekbaar. Wil je meer informatie, of een keer een afspraak maken, stuur dan een mail naar Anke Huijbers info.vrijwilligers@pluryn.nl

Deze vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Brinklaan 268, telnr. 055-5270581. Voor meer vrijwilligersvacatures: www.apeldoornpaktaan.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!