Podcast ‘Studio ACEC’ met Carla Maessen, over de overstap van het hotelwezen naar Accres

Vrijdag 23 juni 2023

Door Redactie

In de tweede aflevering van de ‘Studio ACEC’ podcast spreekt Max Dammers met Carla Maessen, Directeur/Bestuurder van Accres. Na een mooie carrière in het top-hotel wezen, heeft ze ervoor gekozen om directeur/bestuurder te worden van Accres. Een op het eerste oog bijzondere overstap.

Van top-hotellerie naar maatschappelijke impact

Carla’s reis begon in de horeca, “Alles wat ik doe, doe ik met veel passie”, zegt ze. Diezelfde passie heeft haar ertoe geleid zich op maatschappelijk relevant werk te richten. Bij Accres, een non-profitorganisatie, ligt de focus op het creëren van maatschappelijke impact. “Hoe leuk kan je het hebben?” stelt Carla trots, die graag de impact van Accres zichtbaarder wil maken.

Projecten en Initiatieven van Accres

Accres, ook wel een ‘house of brands’ genoemd met 9 verschillende concepten, heeft een scala aan projecten, zoals het Boschbad of Kinderparadijs Malkenschoten. Het doel is om mensen niet alleen fysiek, maar ook sociaal en cultureel in beweging te krijgen. Carla benadrukt: “Het gaat er niet om dat we de verplichte vinkjes kunnen zetten, maar dat we maatschappelijke impact creëren”.

Ik vind Apeldoorn by far de leukste stad om te werken

Liefde voor Apeldoorn

Met woon- en werkervaring in verschillende steden in Nederland is Carla’s liefde voor Apeldoorn duidelijk. Ze gelooft in de kracht van gezamenlijke inspanningen en stelt: “Ik vind Apeldoorn by far de leukste stad om te werken. Omdat we heel veel samen doen.” Zo heeft ze bijgedragen aan het opzetten van stichting Apeldoorn Congresstad en de organisatie van de Giro in Apeldoorn.

Luister Studio ACEC

Studio ACEC is een reeks boeiende gesprekken onder leiding van Max Dammers, met bijzondere gasten die hem inspireren. De reeks verkent zowel maatschappelijke thema’s als unieke ondernemers en personen op het gebied van levenskunst.

Luister naar deze en andere afleveringen van ‘Studio ACEC’ op de website van ACEC, Spotify, Google Podcast en Apple Podcast.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!