Pokémon-gezin naar de Worlds in Nashville, Tennessee (VS)

Vrijdag 13 juli 2018

Door Redactie

Het Apeldoornse gezin Marsan kwalificeert zich wederom voor het Pokemon Wereldkampioenschap, ditmaal in Nashville, Tennessee (VS). Christian (14 jaar) en de tweeling Lise en Emma  (12 jaar) kwalificeren zich alle drie in de Senior divisie. Dit jaar is ook vader Percy Marsan van de partij. De familie heeft een lange geschiedenis in het spelen van Pokémon Trading Card Game. ,,De kinderen hebben altijd genoten van het spelen van Pokémon-spellen”, zegt vader Percy.  Als Nederlandse gekwalificeerde spelers mogen de Marsannen op kosten van de Pokémon organisatie naar het WK in Nashville wat plaatsvindt van 23 augustus t/m 27 augustus a.s..

In de hal van het indoor skatepaleis Real-X aan de Vlijtseweg 148, wordt elke donderdagmiddag met Pokémon kaarten gespeeld. Het gaat om een strategisch kaartspel (vergelijkbaar met schaken) dat gespeeld wordt met zogenoemde ‘decks’ van 60 kaarten. Volgens moeder Tamar blijven de wedstrijden vriendelijk en door het samen spelen en veel samen op pad te zijn, is ons gezin hechter geworden. ,,Naast het delen van succes, helpen we elkaar ook om het hoofd te bieden aan een nederlaag,” zegt ze. ,,We hebben enorm veel plezier tijdens het reizen naar wedstrijden en het bespreken van Pokémon-strategieën tijdens het avondeten!” 2017/2018 was een lang seizoen, kijkt het gezin Marsan terug. Wij zijn in Liverpool, London, Bremen, Stuttgart en Sheffield geweest naast de wekelijkse nationale wedstrijden door heel Nederland. Maar het was ook heel gezellig.

De kinderen vertellen dat het reizen hen heeft geholpen  op school. ,,Tuurlijk het kost veel tijd, maar we hebben veel nieuwe (internationale) vrienden gemaakt en praten en lezen alles in het Engels. Daarnaast moeten we veel rekenen tijdens het spelen, omdat de aanvallen heel ingewikkeld zijn.”

Wie ook Pokémon wil leren spelen, of wil spelen tegen WK-toppers, kan op na de zomervakantie op donderdagen vanaf 15 uur terecht bij Real-X, op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Meer info is te vinden op www.real-x.org.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!