Politie gaat Intensieve snelheidscontrole houden langs het kanaal

Vrijdag 18 juli 2014

Door Redactie

Joke de Wolde

De politie gaat de komende tijd intensief op snelheid controleren langs het Apeldoornse kanaal tussen Apeldoorn en Wapenveld. Aanleiding is het feit dat er door bewoners veel geklaagd wordt over te hard rijden op dit traject en dat ook uit metingen van de politie blijkt dat de snelheid door bestuurders hier heel regelmatig (fors) overschreden wordt.

Op dit traject, tussen Apeldoorn, Vaassen, Epe, Heerde en Wapenveld, heeft de politie sinds december 2013 negen rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die minstens 50 kilometer per uur te hard reden.

Bij een meting met een radar die een week lang bij wijze van steekproef was geplaatst langs het traject, werden eerder dit jaar ruim 60 bestuurders geregistreerd die minstens 50 kilometer te hard reden.

Onveiligheidsgevoel

Met name dit soort zeer forse snelheidsovertredingen, waarbij bestuurders dus minstens 110 rijden, zorgen voor een sterk onveiligheidsgevoel bij aanwonenden, als zij bijvoorbeeld langs de weg lopen met een hond of langs de weg fietsen.

Er is op bepaalde delen van het traject wel een apart fietspad aan de andere kant van het kanaal, maar ook dan moeten aanwonenden eerst naar een brug fietsen om aan de andere kant te komen.

Op dit traject is de maximum snelheid enkele jaren geleden verlaagd van 80 kilometer per uur naar 60 kilometer per uur. Dit heeft ertoe geleid dat het aantal ongevallen met letsel op dit traject merkbaar is gedaald.

De politie vindt het dan ook belangrijk om te investeren in handhaving van de maximum snelheid op dit traject. Later dit jaar zal opnieuw een steekproef gehouden worden om te bekijken of de snelheidscontroles hebben geleid tot minder snelheidsovertredingen.

Bron: Politie.nl | Laatste update: 18-07-2014 | 09:37

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?