Politie-invallen in witwasonderzoek

Woensdag 15 oktober 2014

Door Redactie

© Peter Vroon

In Gelderland heeft de politie dinsdag 14 oktober op zo’n twintig adressen invallen gedaan in verband met een onderzoek naar het witwassen van geld. Aan de acties deden 275 politiemensen mee. De actie werd ondersteund door Defensie, die een bijdrage leverde op het gebied van expertise in het zoeken naar verborgen ruimtes. De politie verrichtte tot dusver vier arrestaties.

De actie was het sluitstuk van een onderzoek met de naam ‘Fiorino’, dat begon in 2013. Aan de hand van binnengekomen informatie richtte een team rechercheurs zich op een groep van in totaal negen verdachten die betrokken zou zijn bij het witwassen van geld. Daarbij zou de hennepteelt een belangrijke rol spelen.

Zoeken naar informatie
De actie richtte zich vooral op het zoeken naar informatie, gegevensdragers en geld. Er werd beslag gelegd op drie woningen, 11 verschillende voertuigen waaronder luxeauto’s, een caravan, een boot en de inhoud van een kluis. Ook werden grote hoeveelheden geld in beslag genomen (de exacte hoeveelheden zijn nog niet bekend en worden nog geïnventariseerd).

Turkije
Er werd gezocht in bedrijfsruimtes en woningen in onder meer Arnhem, Velp, Oosterbeek, Duiven, Zutphen, Apeldoorn en Haaksbergen. Op drie adressen werden hennepkwekerijen en/of restanten daarvan gevonden. Daarbij werden twee arrestaties verricht. Ook werden twee personen aangehouden die in het bezit bleken van een vuurwapen. Gedurende het onderzoek werd ook op een aantal adressen in Turkije onderzoek gedaan. Het onderzoek wordt de komende dagen voortgezet.

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 14-10-2014 | 15:36

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?