Politie neemt auto in beslag bij oprollen hennepkwekerij

Donderdag 6 november 2014

Door Redactie

© Joke de Wolde

De politie heeft op woensdag 5 november aan de Linie en hennepkwekerij opgerold. In het kader van de afpakregeling is een auto en geld in beslag genomen. Tegen de aangehouden bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten stelden na een melding over een henneplucht op het winkelcentrum een onderzoek in. In een appartement boven een van de winkels werd een hennepkwekerij geëxploiteerd. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt met daarbij alle risico’s van brand. Er werden 160 planten aangetroffen en een gespecialiseerd bedrijf zorgde voor de ruiming van de kwekerij.

Afpakken
De bewoners werden aangehouden en hun auto en een geldbedrag werden in beslag genomen in het kader van de afpakregeling. Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank.

Het afgepakte vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Bron: Politie.nl Laatste update: 06-11-2014 | 11:52

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!