Politie onderzoekt herkomst fiets en fotocamera

Dinsdag 10 april 2012

Door Redactie

De politie onderzoekt de herkomst van een Gazelle damesfiets en een fotocamera, die op dinsdag 10 april in alle vroegte achterbleven op de Scarlattilaan in Apeldoorn. Mogelijk zijn beide goederen van diefstal afkomstig. Tips zijn welkom op 0900 – 8844.

De politie kreeg omstreeks 06:30 uur een melding dat een getuige mogelijk een inbreker had betrapt. De man had bij verschillende woningen aan de Scarlattilaan aan deuren gevoeld. De man was weggerend vanaf de Oude Beekbergerweg richting het Haringvliet. De getuige trof in de buurt een Gazelle damesfiets met een fototas aan. Beide zaken droeg hij over aan de gewaarschuwde politie.

Fiets en camera
De politie heeft de aangetroffen spullen meegenomen en sluit niet uit dat ze van diefstal afkomstig zijn. Het gaat om een oudere, goed onderhouden zwarte Gazelle damesfiets met trommelremmen. In de fototas zit een camera van het merk Canon. Er staan foto’s op en de eigenaar kan zeker vertellen welke foto’s zijn genomen en om welke type camera het gaat.

Verdachte
Agenten hebben nog gezocht naar de gevluchte man, maar deze niet aangetroffen. De man heeft een getint uiterlijk, is ongeveer 40 a 45 jaar en is klein van postuur. Hij wordt door de getuige op 1.70 m geschat. Hij droeg donkere kleding.

Tot nu toe is in de systemen nog geen gedupeerde te achterhalen. De postcode hoort in Apeldoorn thuis, maar ook hier heeft men nog geen eigenaresse te pakken gekregen.

Tips
Mensen die meer weten over de verdachte en de aangetroffen spullen wordt verzocht te bellen met 0900 – 8844. Dit kan ook met Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Update woensdag 11 april:
De eigenaresse van de Gazellefiets en de eigenaar van een fotocamera hebben zich gemeld.

De politie onderzocht of beide zaken van diefstal afkomstig waren, maar kwam niets in de politiesystemen tegen. Een oproep in de media had succes. De fiets bleek aan de Reigersweg gestolen te zijn en de camera was verdwenen bij een insluiping aan de Hoenderparkweg.

Tips over de eerder beschreven man zijn nog steeds welkom.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?