Politie trekt pistool bij arrestaties op Marktplein

Vrijdag 9 maart 2012

Door Niels Damstra

APELDOORN – Donderdagavond 8 maart heeft de politie op het Marktplein in Apeldoorn drie mannen uit Arnhem aangehouden nadat zij een 14-jarig meisje uit Apeldoorn hadden bedreigd op de Hoofdstraat in Apeldoorn.

De mannen, twee van 26 en één van 24 jaar oud, worden ervan verdacht rond 17:00 uur het meisje op zeer opdringerige wijze benaderd te hebben. Het meisje had even daarvoor gezien dat een van de mannen een vuurwapen, of iets wat er sterk op leek, bij zich had en voelde zich bedreigd door de mannen.

Terwijl de politie na deze melding aan het zoeken was naar de mannen, kwam er nog een melding binnen van een getuige die het gedrag van de mannen niet vertrouwde. De signalementen kwamen overeen en duidelijk was dat het om hetzelfde trio ging. Toen de politie de mannen in het vizier kreeg is een moment afgewacht waarop de politie tot aanhouding over kon gaan. Even na 18:00 uur zijn de mannen op het Marktplein door meerdere politie-eenheden aangehouden. Omdat de mannen gewapend konden zijn, zijn zij uit voorzorg met getrokken wapen benaderd door de politie. Er zijn geen schoten gelost.

Een van de mannen bleek een gasalarmpistool bij zich te hebben. Dit wapen is in beslag genomen en de mannen zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Uit nader onderzoek is gebleken dat de mannen op de Mariastraat ruzie hebben gehad met een nog onbekende jongen, of jongeman, en daarbij ook het gasalarmpistool op hem hebben gericht. De politie wil graag in contact komen met de persoon die is bedreigd en vraagt hem alsnog aangifte te doen. Een vrouw met kinderwagen zou op de Mariastraat getuige zijn geweest van dit voorval. Ook met haar wil de politie graag in contact komen, omdat ze een belangrijke getuige kan zijn. Beide personen kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Ook andere getuigen die wellicht iets te melden hebben over agressief of dreigend gedrag van de drie mannen gistermiddag in de binnenstad, wordt gevraagd de politie te bellen via 0900-8844.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!