Politie zoekt agressieve zakkenrollers

Dinsdag 27 maart 2012

Door Redactie

De politie publiceert maandag 26 maart foto’s van twee mannen die op zaterdagmiddag 4 juni de portemonnee van een vrouw wegnamen in een warenhuis in Apeldoorn. Het warenhuispersoneel probeerde het duo tegen te houden maar zij wisten met geweld te ontkomen. De foto’s zijn op opsporingssite depolitiezoekt.nl geplaatst. De politie hoopt dat iemand het duo herkent.

Het tweetal is die zaterdagmiddag rond 15:30 uur door een medewerkster van een warenhuis aan de Apeldoornse Hoofdstraat betrapt, toen zij een portemonnee van de vrouw wegnamen. Zij zaten aan een tafeltje in het restaurant van het warenhuis en de vrouw zat aan een naastgelegen tafel.

Erg agressief
De medewerkster sprak een van de mannen hierop aan, die meteen begon te schreeuwen. Hij werd agressief en sloeg de medewerkster. Beide mannen renden hard weg. Meerdere personeelsleden gingen achter het duo aan. Bij de uitgang werd een winkelende vrouw tegen een stellage aan geduwd, waardoor een grote glasplaat kapot viel. Één van de mannen sloeg linksaf, de ander rechtsaf.

Achtervolging
Een passerende scooterrijder nam een personeelslid achterop en achtervolgde één van de mannen. Ook een motorrijder hielp met de achtervolging. Helaas raakte men de mannen in de omgeving van het station kwijt. Vermoedelijk zijn ze in een blauwe auto gevlucht.

Ontkomen
Ook de ondertussen gealarmeerde politie heeft met meerdere eenheden naar de mannen gezocht, maar hen niet meer aangetroffen. De gerolde portemonnee was weggegooid door de verdachten. Deze was weer teruggeven aan de eigenaresse.

Foto’s online
De politie heeft een onderzoek ingesteld. Dat leidde nog niet tot de aanhouding van verdachten. Door de foto’s van de mannen te publiceren hoopt de politie de identiteit van de verdachten alsnog te achterhalen. Op de foto’s van beveiligingscamera’s zijn de mannen duidelijk te zien. Getuigen die de mannen, of één van hen, herkennen of andere informatie hebben, worden opgeroepen te bellen met 0900-8844.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?