Politie zoekt nog steeds contact met getuigen ernstige mishandeling

Maandag 12 mei 2014

Door Redactie

Redactie


De politie is nog steeds dringend op zoek naar getuigen van de ernstige mishandeling van twee Apeldoorners op zaterdag 26 april tussen 04.30 uur en 05.00 uur bij een fietsenstalling aan de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn. Een 20-jarige en 27-jarige man zijn hier belaagd en ernstig mishandeld door vier mannen.

Het geweld begon toen één van de daders de 27-jarige man vrijwel zonder aanleiding een kopstoot uitdeelde. De 20-jarige Apeldoorner schoot te hulp en probeerde de situatie nog te sussen, maar moest het vervolgens ook ontgelden. Beide slachtoffers kregen uiteindelijk tientallen klappen, schoppen en ‘knietjes’ te verduren.

Het geweld stopte toen een groepje jongeren aan kwam lopen, bestaande uit zowel mannen als vrouwen. De aankomende groep is nog achter de daders aangerend, maar de daders zijn ontkomen.

Getuigenoproep

Heeft iemand u over dit voorval verteld of bent u zelf een van de getuigen geweest die aan kwam lopen? Dan komt de politie heel graag met u in contact! U kunt de politie bellen via 0900-8844. Anoniem een melding doen kan eventueel ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Fors letsel

De twee slachtoffers liepen forse verwondingen op maar hebben toch kans gezien op eigen gelegenheid naar huis te fietsen, en zijn ook op eigen gelegenheid kort daarna doorgegaan naar het ziekenhuis voor behandeling. Één van hen liep mogelijk blijvend oogletsel op en de andere man liep een gebroken neus en gebroken sleutelbeen op. Verder zaten beide mannen onder de blauwe plekken en kneuzingen door alle trappen en klappen die ze te verduren hebben gekregen.

Na behandeling in het ziekenhuis hebben de mannen zich bij de politie gemeld, die direct een onderzoek instelde en al eerder een getuigenoproep deed. Ondanks deze eerdere oproep is er nog geen contact geweest met getuigen en/of de aankomende groep. De politie hoopt via deze oproep alsnog in contact te komen met mensen die de politie kunnen helpen om de daders op te sporen.

Signalement

Van de daders is bekend dat het vermoedelijk gaat om een groep blanke mannen van naar schatting tussen de 20 en 25 jaar oud. Twee van hen zouden tussen de 1.70 en 1.80 m. lang en de andere twee zijn 1.85 – 1.90 m. lang.

Één van de langere mannen heeft een slank postuur en witblond mogelijk opgeschoren haar. Deze persoon droeg een wit Nike-petje en een donkere korte jas met capuchon. De andere langere man zou breed geschouderd zijn en kort zwart of donkerbruin haar hebben.

De andere twee mannen hadden beide een stevig postuur en gemillimeterd donkerblond haar.

Bron: Politie.nl | Laatste update: 12-05-2014 | 17:59

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?