Help de bevolking van Oekraïne

Politieagent die vrouw doodreed krijgt werkstraf en rijontzegging

Vrijdag 31 oktober 2014

Door Redactie

© Joke de Wolde

De NOS meldt dat de politieagent die een jaar geleden in Apeldoorn een vrouw doodreed een werkstraf heeft gekregen van 120 uur en een rijontzegging van zes maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. De agent was op weg naar een melding en reed harder dan in zo’n geval is toegestaan.

Agenten mogen bij een belangrijke melding maximaal 40 kilometer per uur harden rijden dan is toegestaan. Daarnaast mogen ze zwaailichten en sirene gebruiken. Deze had de agent in kwestie uitstaan om tactische redenen. Hij reed met een snelheid van 120 kilometer per uur over de Europaweg terwijl daar 50 kilometer per uur is toegestaan. De automobilist die de weg wilde oversteken zag hem daardoor niet op tijd en botste op de politieauto. De vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen.

De rechtbank in Zutphen verwijt de agent dat hij zich niet aan de politieregels heeft gehouden. “De voortvarendheid waarmee wordt afgereden op een melding mag er niet toe leiden dat de verkeersveiligheid in gevaar komt”, zo stelt de rechter.

 

Bron: Nos.nl

 

Apeldoorn Direct is benieuwd naar jouw mening. Ben jij het eens met deze uitspraak of heb jij een andere mening? Laat een reactie achter.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?