Politienieuws: Brandstofdieven na achtervolging aangehouden

Dinsdag 25 november 2014

Door Redactie

In de nacht van zaterdag op zondag 23 november zijn twee mannen van 32 en 35 jaar oud, uit Apeldoorn, na een achtervolging aangehouden door de politie. Zij bleken hoogstwaarschijnlijk brandstof gestolen te hebben.

Surveillerende agenten reden rond 02.00 uur over het industrieterrein Lorentz toen zij een bestelbus met hoge snelheid over de Einsteinstraat zagen rijden. De politie besloot de bus te controleren en reed er achteraan. De bestuurder negeerde het stopteken van de politie en er ontstond een achtervolging, waarbij de bestelbus op hoge snelheid reed. Op een gegeven moment sloeg de bestuurder af naar de Waltorenstraat, waar het busje een parkeerplaats opreed en tot stilstand kwam tegen een geparkeerde auto. Deze auto liep hierdoor schade op.

Te voet
De verdachten gingen er vervolgens rennend vandoor. De 35-jarige verdachte werd aangehouden op de Knijptang, de 32-jarige man werd aangehouden in een achtertuin aan de Friesegracht. Hij trapte een schuttingdeur in om toegang te krijgen tot de tuin. Omdat de man weigerde mee te werken heeft de politie bij zijn aanhouding pepperspray gebruikt. De man bleek een mes op zak te hebben.

Gestolen kentekenplaten en brandstof
Op de bestelbus bleken gestolen kentekenplaten te zitten, gestolen vanaf een bedrijf aan de Nobelstraat in Harderwijk in dezelfde nacht. Achterin de bus stonden twee hele grote vaten met brandstof. Hoeveel brandstof er precies inzat is nog niet duidelijk. De politie gaat ervan uit dat de brandstof gestolen is.

Tips herkomst brandstof gezocht
Het is nog niet duidelijk waar de brandstof vandaan komt. De brandstof kan in Harderwijk gestolen zijn, maar mogelijk ook in Apeldoorn (waar de mannen vandaan kwamen) of ergens anders. Weet u waar de brandstof gestolen kan zijn, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

De twee verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor. De bus en diverse spullen van de verdachten zijn in beslag genomen om verder te worden onderzocht. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten voor diverse strafbare feiten, waaronder gevaarlijk rijgedrag, negeren stopteken politie, vernieling en diefstal.

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 23-11-2014 | 12:19

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!