Politienieuws: Verdachte aangehouden voor handel in zwaar illegaal vuurwerk

Woensdag 26 november 2014

Door Redactie

© Joke de Wolde

Een Apeldoorner heeft zich dinsdagavond 25 november bij de politie gemeld en is aangehouden. Eerder op de avond was bij hem thuis een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen.

De politie onderzocht een melding, dat de verdachte mogelijk in vuurwerk handelde. Bij een onderzoek aan de Wikkeweg werd op de oprit onder een zeil een stapel dozen aangetroffen. Deze waren gevuld met flower beds. In een schuur op het erf werd een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Het bleek om zo’n 500 kg te gaan.

Meld handel, transport en opslag illegaal vuurwerk
De politie waarschuwt mensen, dat het kopen van illegaal vuurwerk strafbaar is. Bovendien vormen grote partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, een gevaar voor omwonenden. Jaarlijks vinden er ongelukken plaats met (illegaal) vuurwerk, met ernstig letsel tot gevolg. De politie vraagt informatie over de handel, het transport en/of opslag van gevaarlijk vuurwerk te melden via 0900-8844.

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 26-11-2014 | 09:35

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!