Politite onderzoekt mogelijk schietincident

Woensdag 11 juli 2012

Door Redactie

Joke de Wolde

De politie onderzoekt een incident waarbij vrijdagavond 6 juli mogelijk een schot is gelost. Een 42-jarige motorrijder uit Arnhem reed naast een scooter waarop drie jongens zaten. Hij hoorde een knal en zag een flits. Het drietal sloeg daarna op de vlucht. Eén jongen is direct aangehouden. Dinsdagmorgen is een tweede verdachte aangehouden. De politie zoekt getuigen.

Het voorval is rond 22:30 uur bij de politie gemeld. De motorrijder reed over de Anklaarseweg toen hij een snorscooter langs zag rijden. Op de scooter zaten drie personen. Toen de motorrijder de scooter wilde inhalen, zag hij een flits en hoorde hij een knal. Dit is mogelijk veroorzaakt door een schot van een vuurwapen of een alarmpistool. De Arnhemmer remde en het drietal op de scooter ging er vandoor. Op de Schorpioenstraat lieten zij hun snorscooter achter en sloegen ze te voet op de vlucht.

Verdachte aangehouden
De gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse en hebben een onderzoek ingesteld. De scooter bleek inmiddels verdwenen te zijn. In de omgeving troffen zij een 22-jarige jongen uit Apeldoorn aan, die aan het signalement voldeed. Hij is a
angehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Apeldoorner is voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

Onderzoek
De politie stelde een onderzoek in en kwam de twee andere verdachten op het spoor. Een 17-jarige Apeldoorner is dinsdagmorgen aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten.
De derde verdachte is nog voortvluchtig. Bij huiszoekingen vond de politie meerdere wapens. Deze zijn in beslag genomen.

Getuigen gezocht
De politie heeft het incident in onderzoek en roept mensen die informatie hebben, getuigen die iets hebben gezien of gehoord op om te bellen met 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.


Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?