Pop-up store van CNV in Oranjerie

Woensdag 10 februari 2016

Door Redactie

Werknemers die vragen hebben over hun loopbaan, kunnen tot en met morgen, donderdag 11 februari, terecht in winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn. CNV Vakmensen heeft daar momenteel een CNV Pop-up Store.

,,Iedereen kan bij ons terecht, lid of geen lid”, zegt Willem Kruithof, een van de initiatiefnemers. ,,We merken dat er, vooral nu bij werknemers in de detailhandel, veel onzekerheid is. Veel winkels hebben het moeilijk, mensen raken hun baan kwijt. Dan word je met allerlei vragen geconfronteerd: hoe zit het met WW, hoe solliciteer je op een nieuwe baan, wat zijn de gevolgen voor je pensioen? Voor dat soort vragen kunnen mensen bij ons terecht.”

Loopbaancheck

Werknemers ook bij de Pop-up Store terecht voor hulp bij het opstellen van een goed cv, voor een loopbaancheck of voor advies. Kruithof: ,,Veel studenten die zonder werk komen te zitten, weten bijvoorbeeld niet dat ze recht kunnen hebben op een WW-uitkering. Steeds minder studenten vragen die aan. Wij kunnen uitleggen hoe het werkt en wat ze kunnen doen.”

Looncontrole

Daarnaast kunnen werknemers ook vragen stellen over hun loonstrookje. Uit eerdere looncontroles blijkt dat er bij 8 procent van de loonstrookjes fouten voorkomen. In de afgelopen weken hebben zich al ruim 1.200 werknemers bij de bond gemeld voor een looncontrole.

Openingstijden

De Pop-up Store van CNV Vakmensen is vandaag, woensdag, en donderdag van 10.00 – 16.00 uur geopend. Het adres: Winkelcentrum Oranjerie, eerste etage.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!