Premiere nieuwe show stadgenoot Silvester

Vrijdag 14 januari 2011

Door Stadsmens

Foto: Bram Jonker

Gisteravond vond in het oude Luxor in Rotterdam de premiere plaats van de nieuwe show “Het recht van de sterkste” van cabaretier en stadgenoot Silvester Zwaneveld. Opgewacht door zijn vriendin, schrijfster Nanda Roep, betraden we het mooie, bijna bejaarde theater om onze kaartjes op te halen. Een aparte balie voor genodigden, wat een luxe. En ook nog consumptiebonnen. Kijk, zo zien wij verwende Apeldoorners het graag, we hadden er tenslotte een eind voor gereden. Nou ben ik geen recensent maar ik vond de show erg goed.  Een goed verhaal over de mens als evolutionair afval, een mooi thema uitgewerkt in goeie grappen, serieuzere overpeinzingen die werden afgewisseld met nog betere grappen. Standaard in zijn shows is er veel aandacht voor het visuele deel. Dit keer ook weer snelle, door Silvester zelf gemaakte animaties. Briljant gemaakt en heel goed getimed.

De show loopt, waarschijnlijk mede dankzij een groot aantal try-outs als een trein. Een van de try-outs was in Apeldoorn op het bijzondere houten podium tijdens het Roots in the Woods festival. In Luxor waren meer Apeldoorners neergestreken. Onder andere kunstenaar Frans Polman en nog talloze andere meer of minder bekende hoofden uit de stad. Het was een boeiende aftrap van een lange theatertoernee die Silvester pas in mei in Orpheus brengt maar waar ik de show zeker nog een keer ga zien. Dus Apeldoorn, reserveer maar vast want ik verwacht dat deze show het nog beter gaat doen dan zijn vorige Silvester Alone. Als toen al niet duidelijk was dat het tijdperk Arie en Silvester is afgesloten dan is het dat nu wel. Arie, die door zijn pathetische optreden in de Mediamarkt reclame Silvester nog wel de volgende grap ontlokte: “Nadat Arie en ik uit elkaar gingen heb ik beloofd geen nare dingen over hem te zeggen maar hij maakt het me op deze manier niet makkelijk.”

Na afloop werd in de foyer samen met Silvester, Nanda, een leuk bandje en een flink aantal gasten nog even lekker doorgeborreld. Wat mij betreft een prima avondje Rotterdam

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!