Preventie tegen ongewenst gedrag en aansprakelijkheidsrisico’s

Dinsdag 19 maart 2013

Door ApeldoornPaktaan

Elke vereniging heeft aansprakelijkheidsrisico’s. Een aantal daarvan zijn vaak algemeen bekend. Toch zijn er nog vele risico’s die meestal over het hoofd worden gezien. Hebt u met uw vereniging er wel eens aan gedacht of u alle aansprakelijkheidsrisico’s in beeld heeft? Is uw vereniging veilig voor iedereen die betrokken is bij uw verenigingsactiviteiten? Is uw vereniging op de hoogte van alle regelgeving rondom de veiligheid?

Tijdens de twee avonden durende training “Veilige vereniging” van de Bestuurdersacademie Apeldoorn, de samenwerking tussen het Verenigingsburo en Sportraad Apeldoorn, zult u op bovenstaande vragen antwoordt krijgen. Op 16 april en 14 mei zullen de deelnemers onder leiding van de twee trainers Arne Pruijt en Gerard Dijkstra, die de nodige kennis en ervaring hebben op gebied van regel- en wetgeving omtrent veiligheid, een gratis risicoscan krijgen die uitgevoerd dient worden bij hun vereniging. Hiermee kunnen de deelnemers aan de training de aansprakelijkheidsrisico’s van hun vereniging in beeld krijgen en hiermee preventief maatregelen treffen tegen eventuele aansprakelijkheid of andere ongewenste situaties. Ter preventie van ongewenste situaties binnen uw vereniging wordt in de training “Veilige vereniging” extra aandacht gegeven aan de Vertrouwens Contact Persoon(VCP) en de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wilt u zicht krijgen op de risico’s binnen uw eigen vereniging en uw aansprakelijkheidsrisico tot een minimum beperken? Wees er dan snel bij en schrijf u hier in voor de training “De veilige vereniging”!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!