Prijsvraag ontwerpen kek fietsrek nog week open

Dinsdag 5 januari 2016

Door Redactie

 

Vijftig deelnemers zijn inmiddels een kek fietsrek aan het ontwerpen in de prijsvraag het kekke rek. Vijf ontwerpen zijn inmiddels binnen. Iedereen die zich geïnspireerd voelt kan nog tot 10 januari deelnemen aan deze prijsvraag voor het ontwerpen van een origineel fietsrek voor twee tot vier fietsen. De winnende fietsrekken zullen ook daadwerkelijk geplaatst worden in de openbare ruimte. De prijsvraag is een officieel side event van de Giro d’Italia en is bedoeld om fietsparkeren meer cool  te maken.

De ontwerpwedstrijd startte op 20 november vorig  jaar. Het Kekke Rek vindt veel weerklank bij de fabrikanten van fietsrekken. Vier fabrikanten hebben toegezegd een winnend rek te realiseren. Dit zijn VelopA, Falco, Jan Kuipers Nunspeet en Lo Minck. Of het tot vier gerealiseerde rekken komt, is mede afhankelijk van de kwaliteit van de inzendingen.

Bekendmaking winnaars

Tot 10 januari 23.59 uur kunnen deelnemers nog hun inzending sturen. De prijsuitreiking is op 28 januari in sportcentrum Papendal. Juryvoorzitter en gedeputeerde van Gelderland Jan Markink zal dan de winnaars bekend maken tijdens de kick-off van de 99 dagen tot de Giro in Gelderland. De organisatie streeft ernaar dat alle ontwerpen tijdens dit festijn tentoongesteld worden. De winnaars zien hun ontwerp in die tijd gerealiseerd worden zodat de kekste rekken tijdens de Grande Partenza in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen te zien zullen zijn.

Cool fietsparkeren

Fietsen is bijzonder populair in Nederland. De keerzijde van dit succes is het beslag dat fietsen leggen op de openbare ruimte. Fietsparkeren wordt vrijwel altijd geassocieerd met problemen en verrommeling van de openbare ruimte. Het project het Kekke Rek wil deze spiraal doorbreken en het fietsparkeren meer cool maken. Meer informatie over de prijsvraag is te vinden op www.hetkekkerek.nl. Meer informatie over de Giro Gelderland is te vinden op www.GiroGelderland.nl. Het Kekke Rek is nu ook op FaceBook https://www.facebook.com/hetkekkerek/.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!