Prikkelarme uren bij Monkeytown Apeldoorn

Zondag 17 oktober 2021

Door Dione Lam

Archief | Monkeytown

Voor veel kinderen met een beperking zijn normale speeluurtjes te druk en daardoor krijgen ze te veel prikkels binnen. Speciaal daarom is er in Monkeytown Apeldoorn een speciale avond georganiseerd voor de kinderen die iets minder prikkels kunnen hebben. Deze avond, op 26 oktober, is al wel helemaal uitverkocht, maar wie kwam er met het idee? Waren zij verrast doordat het helemaal uitverkocht was? En komt er nog een vervolg? We spraken met bedrijfsleider Michelle van der Pol.

Het idee

“Het is geen idee vanuit ons. Er zijn al heel veel Monkeytowns die deze avonden ook hebben, bijvoorbeeld Enschede”, legt Michelle uit. “Zij hebben dit gedaan, waarna wij dachten: “Wij doen het ook!” Bij hen is het erg goed bevallen. Dit is de eerste keer dat wij het doen en wij hebben ook enorm veel positieve reacties gekregen. Je kan dan echt zien dat gezinnen er belangstelling naar hebben. Het is super fijn om te zien dat mensen het een leuk idee vinden.”

Blije reacties

“Zelf had ik wel een vermoeden dat het geliefd zou worden. Toen ik nog in de dierentuin werkte, hadden we ook een speciale avond voor kinderen met een beperking en/of ziekte. Dat werd ook altijd een hit, dus ik had het wel deels verwacht. Maar dat het zo snel uitverkocht was, dat niet.” Michelle heeft helaas meerdere keren mensen teleur moeten stellen, aangezien het anders echt propje vol zat. Voor een prikkelarme avond, kan je dat niet gebruiken. Voordat ze beslissen of ze met deze avonden door willen gaan, wachten ze eerst geduldig dinsdag 26 oktober af. “We willen zien of het aantal en het tijdstip goed is. Je begint ergens aan wat je nog nooit hebt gedaan, je hebt dus ook nog niks om het mee te vergelijken.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!