Privacy voor het gezin

Vrijdag 1 mei 2015

Door Redactie

Evangelist Billy Graham zei over privacy heel treffend: pas als je je privacy ongewild verliest, besef je de waarde ervan.

Vorige week donderdag sprak de gemeenteraad  over privacy. De sociale wijkteams en het Centrum voor Jeugd en Gezin hebben nieuwe regels nodig om zorgvuldig met persoonsgegevens om te kunnen gaan. De documenten zagen er goed uit. De ChristenUnie kan er mee instemmen. In het debat heb ik naar voren gebracht dat, belangrijker dan de regels, de bewustwording van de waarde van privacy is. Ik las op twitter onlangs dat iemand in een treintraject in het westen van ons land regelmatig uitgebreid mee kon luisteren over dossiers van de jeugdzorg. Dat is gedrag wat niet in regels te vangen is; verandering begint met respect voor de privacy van de zorgvrager.

Ik heb gezegd dat we goede hoop hebben dat er in Apeldoorn met de duidelijke keuze voor SAMENwerken met gezinnen een cultuurverandering is ingezet. In de regels zien we dat terug in een verplichting tot schriftelijke toestemming van ouders als er gegevens moeten worden gedeeld. Ik heb er voor gepleit dat ook te doen bij de Zorg AdviesTeams op scholen. Dit zegde de wethouder graag toe. Rond november komt het onderwerp terug in de raad met een evaluatie. Onze fractie zal er dan ook alert op zijn op de privacyregels goed werken in combinatie met de nieuwe manier van werken in de wijk: de sociale wijkteams.

Hanna Riezebos, gemeenteraadslid ChristenUnie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!