Help de bevolking van Oekraïne

Proef met deelfietsen in Apeldoorn tijdens Giro d’Italia

Donderdag 5 mei 2016

Door Redactie

 

Gemeente Apeldoorn start in samenwerking met de Apeldoornse fietsfabrikant Sparta en de provincie Gelderland een proef met gratis deelfietsen. Tijdens de Giro d’Italia kunnen bezoekers bij het transferium Centraal Beheer kiezen voor een deelfiets in plaats van de pendelbus. Met de fiets kunnen bezoekers van het wielerevenement snel en op sportieve wijze bij de Giro-festiviteiten komen. Deze proef is onderdeel van een pakket aan duurzame oplossingen om van Apeldoorn nog meer een fietsstad maken.

Track-en-trace systeem
Tijdens de Giro zijn er 20 fietsen beschikbaar gesteld door Sparta. Deze deelfietsen zijn voorzien van een track-en-trace systeem en zijn gratis te gebruiken. Een fiets is maximaal twee uur te benutten en deze moet ingeleverd worden tegenover Orpheus op de hoek Kerklaan/ Loolaan. Door de fiets tussentijds in te leveren, kunnen meer mensen gebruik maken van de deelfietsen.

Wethouder Johan Kruithof: ,,In Apeldoorn wordt veel gefietst, maar het kan natuurlijk altijd meer. De fiets pakken is duurzaam, het is gezond om te bewegen en we voorkomen opstoppingen in het centrum. Omdat de fiets centraal staat bij de Giro en we veel bezoekers verwachten, is dit een mooi moment om het deelfietsensysteem te testen.”

Onderdeel van verkeersvisie
De fiets speelt een belangrijke rol in de verkeersvisie van de gemeente. In de verkeersvisie staat wat de gemeente de komende jaren wil bereiken op verkeersgebied. In het verkeersbeleid zijn Apeldoorn fietsstad, meer openbaar vervoer op maat en bestaande wegen beter benutten en veiliger maken de drie speerpunten. Om het fietsen aantrekkelijker te maken, worden onder meer fietspaden verbreed, snelle fietsroutes aangelegd en komt er meer ruimte voor het stallen van fietsen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?