Help de bevolking van Oekraïne

Programma Bluescafé komende week

Maandag 9 mei 2016

Door Redactie

Het programma bij het Bluescafé van komende week:

Donderdag 12 mei JAMSESSIE/FREEDOM IN MUSIC
Aanvang 19.30 uur vrij toegang.

Vrijdag 13 mei CARVE
CARVE: http://www.carvemusic is een Apeldoornse rockband met roots in (hard-)rock, funk en blues.Heavy gitaar riffs, stuwende ritmes, meerstemmige vocalen en mooie ballads zijn de belangrijkste ingrediënten van de muziek van Carve. De band bestaat uit: Richard (zang), Ray (gitaar), Wouter (gitaar), Francis (backing-vocals), Geertjan (bas) en Hans (drums). Carve heeft de laatste jaren veel gespeeld op zowel nationale als internationale podia. Ook hebben ze regelmatig het podium gedeeld met andere muzikanten zoals bijvoorbeeld: Rob Goedkoop, Paulo Mendonca, Richie Kotzen en de Zweedse hardrock band Skintrade.
Carve is gestart als cover band en werd in 2012 uiteindelijk derde bij de landelijke competitie “the Dutch Battle of the Coverbands”. Daarna heeft de band definitief de keuze gemaakt voor eigen repertoire. Carve heeft in het verleden al vaker in het Apeldoornse Bluescafe gestaan.
Carve is een enthousiaste swingende rock & fun(k) band. “The Magnificant Seven”, ofwel een combinatie van zeven gedreven en ervaren muzikanten.
Geïnspireerd door heavy rock, soul en funk hebben wij onze eigen stijl en sound ge-carved. Wij komen niet optreden, maar brengen live een enthousiaste, spontane en altijd weer verassende Rock Show !
Naast de passie voor muziek zijn ook onze fans en hun feedback erg belangrijk voor ons. Op onze Facebook pagina ( www.facebook.com/carvemusic ) delen zij daarom ook zoveel mogelijk met iedereen die in de band en hun muziek geïnteresseerd is.
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 14 mei ULLRICH ELLISON AND TRIBE
Het is geen geheim dat Austin TX een van de belangrijkste music hotspots van de wereld is als het gaat om blues, americana en roots muziek. De muziekstad is beroemd als thuishaven van muziek iconen en opkomende toekomstige muziek legendes. Door een reeks van gebeurtenissen en een jazz beurs, arriveert de geboren en getogen in Graz, Oostenrijk gitarist Ulrich Ellison (zijn voorouderlijke wortels gaan terug tot Ierland) in 2007 in Austin. Texas. Als een van de weinige Europeanen in deze concurrerende scène, produceert Ellison tussen het geluid van “swampy Grooves en Texas cool “ een eigen uniek geluid: een mix van Americana vermengd met een Europese touch. Gebaseerd op de bluesrock traditie, met psychedelische en Keltische elementen. Met zijn uitstekende gitaarwerk wint hij diverse prijzen en onderscheidingen. Zoals: #1 “Blues/Soul/Funk Act” in de 2015 Austin Music Awards en “#4 Best New Band” in 2014. Ulrich Ellison en zijn Tribe hebben een trouwe en omvangrijke aanhang om zich verzameld, en spelen zowel in Austin en de rest van de VS als in Europa in de belangrijke clubs en op diverse festivals. In 2012 in Europa nog als openingsact voor Uriah Heep en Nazareth.
Tot nu toe heeft hij drie albums uitgebracht onder zijn eigen naam. Zijn band “The Tribe bestaat Michelle Alany die met het trans-Siberische Orchestra speelde; bekroonde drummer Mike Davila, die in 2012 de wereldwijde Mapex „Drummer Of Tomorrow“ competitie heeft gewonnen; en bas vrouw Sabine Ellison, bekend van haar werk met Bloo Voodoo en Austin blues ster Birdlegg. En werkt op regelmatige basis samen met verschillende gastmuzikanten zoals John Nelson (Thievery Corporation, Poi Dog Pondering) en toetsenist Winton Reynolds.
Zie ook: http://www.rockvideos.at/ulrich-ellison/
Website: http://ulrichellison.com/
Aanvang: 22:00; voor de fijnproevers! Toegang € 10 inclusief een consumptie.

Maandag 16 mei TIM O CONNOR EN DIRK WALRUS
Opnieuw: wat een moed om op een maandag in het Bluescafe te willen optreden! Maar het is natuurlijk tweede Pinksterdag. 😉 Toch is het ook wel een heel aparte vogel die dat wil. Lees zelf maar. Het is erg de moeite waard om met deze man en zijn muziek kennis te maken. Kan ik nu met meer zekerheid zeggen.
Tim O’Connor, van oorsprong een Iers-Amerikaanse folklorist/bluesmusicus, is geboren in Chicago en opgegroeid in ‘Hollyweird”. In acht jaar van zijn leven heeft hij meer dan een half miljoen kilometers afgelegd. En daardoor meer dan 26 landen liftend bezocht. Drie van zijn liedjes zijn te horen in de film “Dead Calm”, een thriller met Nicole Kidman, Sam Neill en BillyZane.
In de zomer van 1999 is Tim met zijn 16m-zeiljacht, helemaal alleen vanaf Nantucket Island de Noord Atlantische Oceaan overgestoken. Hij woont nu op het zeiljacht in de haven van Vlaardingen. Al deze waanzinnige avonturen (en zijn voorgeschiedenis) heeft hij in tien boeken geschreven. Deze uitgaven, en ook zijn cd’s en dvd’s, bevatten liedjes en verhalen over ‘The Hitchhiking Poet”. Hij bindt zijn boeken zelf in. Deze liftende dichter en folkorist/bluesmusicus is een laatbloeier met gevoel voor humor, zoals hij zelf zegt. Zie: http://www.hitchhikingpoet.com/

Hij trad op 2-de Paasdag ook al op in het Bluescafe en ontmoette toen Dirk (den Heijer, aka Wal Rus). Ook een laatbloeier, en dat klikte meteen. Eén song samen werden er twee, vervolgens drie, enz. Dirk maakt het BluesCafe sinds een tijdje onveilig met z’n bluesharpjes. De vaste bewoners van het BC kennen Dirk / Wal Rus vast wel. Van het jammen, en van het spontane optreden met Johnny Clarke van de Outlaws (“Alaska” op 24 april). Dirk voegt meerwaarde toe aan de songs van Tim. Dus… er zullen weer een aantal nummers samen gespeeld worden. Nieuwsgierig? Kom en luister op tweede Pinksterdag. Aanvang 16.00. Toegang vrij. Het wordt vast een leuke blues middag. Enjoy!

Woensdag 18 mei ANIMA MUNDI
De grootste progressieve rock verrassing in 2010 kwam uit Cuba. Hun album “The Way” was langere tijd terug te vinden op de nummer 1 positie van toonaangevende progressieve hitlijsten in Europa. In 2011 kreeg de band de eerste gelegenheid om op te treden in Europa. De Cubaanse symfonische prog rock band Anima Mundi heeft meerdere albums opgenomen. Het album ‘Jagannath Orbit’ betekende een grote verandering voor de band vanwege hun unieke geluid. Dat unieke geluid is moeilijk in woorden te vatten maar wel herkenbaar zijn de invloeden uit de jaren ’70. Anima Mundi is lyrisch, plechtig en dramatisch maar ook explosief met veel onverwachte wendingen. Met het album ‘The Way’ kwam de doorbraak met uitnodigingen voor optredens in 2011 in Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. De band heeft de afgelopen jaren duidelijke stappen gemaakt en neemt een belangrijke plaats in in de hedendaagse progressieve rock scene wereldwijd. In 2012 was de band in Europa voor de opnames voor hun nieuwste album en een aantal optredens. Het optreden in De Boerderij in Zoetermeer werd door iO pages uitgeroepen als één van de beste live optredens.
Lineup:
Roberto Díaz, lead guitar and backing vocals
Virginia Peraza, keyboards
Emmanuel Pirko Farrath, lead vocals, acoustic guitar and percussion
Yaroski Corredera, bass guitar
José Manuel Govín, drums
Aanvang 21.00 uur Entree 5,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?