Proosten op het koninklijk terras

Dinsdag 2 juni 2020

Door Carla van Vliet

Ook Paleis het Loo opende gisteren, maandag 1 juni, om 12.00 uur weer haar deuren. Vooraf moest een ticket geregeld worden, elk kwartier werden er 50 stuks vergeven. De eerste 400 waren snel gereserveerd, daarna liep het iets minder. Toch kon je zonder problemen in de tuinen wandelen.

Omdat 1 juni tussen de lente en de zomer in valt waren er niet heel veel bloeiende bloemen te zien, behalve hier en daar wat rozen. Verder kon je kijken hoe goed de nieuwe aanplant van buxusheggetjes aanslaat, zien hoe de blauwwitte bloempotten weer rijkelijk gevuld zijn met verse bloemen en zomaar in de zon zitten op een van de diverse bankjes. Daarnaaast lachen om kinderen die schrikken van het koude water van de fonteinen en constateren hoe mensen opbloeien door even ergens anders te zijn dan thuis.

Looproute

Er was meer dan voldoende ruimte om afstand te houden en de looproute was duidelijk aangeven met roze geverfde stappen op de grond. Wilde je de tuinen van bovenaf bekijken moest je wel ruim een half uur in de rij staan voor de lift die je naar het dak brengt. De terugweg moest je trouwens via de trap doen. En dan, eindelijk het terras. De vernieuwde Prins Hendrikgarage had vandaag direct de vuurdoop. Je moest je eerst melden en als er een tafeltje vrij was werd je, zonder reservering, naar een plekje in de zon dan wel schaduw gebracht. Alles keurig binnen de grenzen.

Een drankje en een taartje in de zon; het lijkt verdacht veel op vakantie. Tel daarbij op dat een tafel verderop bevolkt werd door een Frans gezin, het plaatje was compleet. Toch bleek er maar eentje de echte Koning van het terras: met een gouden kroontje en een lange sleep van deftige pauwenveren…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!