Puinhoop bij Real-X; dak waait weg

Donderdag 18 januari 2018

Door Redactie

Het dak bij Skatepark Real-X is eraf. Niet vanwege een feestje, maar door de heftige storm die vandaag of Apeldoorn raasde. Het Skatepark is daarom de rest van de dag gesloten.

Eigenaar David Hornbeck is samen met een stel anderen druk bezig om belangrijke spullen veilig te stellen. Morgen, vrijdag 19 januari, wordt er gestart met het vervangen van het dak. Vandaag werd de schade al opgenomen.

Geschokt

David zegt ‘geschokt’ te zijn over de schade. Het dak van de kantine is als een blik door een blikopener eraf gerold. Het is bovendien onveilig binnen. ,,We zijn voorlopig nog wel even gesloten,” zegt David terwijl hij instrumenten die op het podium staan naar de – wel overdekte – skatebaan brengt. ,,We moeten nu alles veilig zien te stellen, voor als het straks gaat regenen.”

,,Hou onze Facebook en Instagram in de gaten om te weten wanneer we weer open gaan,” geeft hij als advies mee.

Kosten

De gemeente Apeldoorn is eigenaar van het pand waar Real-X in zit. ,,De kosten zijn dus ook voor ons, dat is een verzekeringskwestie,” aldus woordvoerder Esther Naber van de gemeente Apeldoorn. ,,Het is de bedoeling dat het dak morgen in de loop van de dag in ieder geval weer dicht is.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!