RABO top bestuurders zijn net echte mensen

Dinsdag 9 april 2013

Door StrangeArt

Laat ik nou in mijn naïviteit en klassenbewustzijn denken dat hoger geplaatsten in de pikorde rationeel zijn, emoties op zij kunnen schuiven, alleen zakelijk redeneren en hun kwaliteiten – ondergeschikt aan het eigen ego – in dienst stellen van de maatschappij. Korter geformuleerd: behoren tot de bestuurlijke top houdt in zakelijk en niet emotioneel.

In de top van de RABO zien we een gedrag wat zo maar zou kunnen passen in een SBS serie : “Mijn partner praat niet meer met mij”. Het NRC en het Financieel dagblad geven een treffende inkijk over de omgangsvormen van het RABO bestuur. Er is een conflict (dat kan altijd) maar hoe los je dat op? Gewoon net als in de kroeg blijkbaar, zie onderstaande citaten:

Boos besloot Bruggink daarop zes maal de vergadering van de raad van bestuur te laten schieten. De raad van commissarissen moest volgens het FD “hel en verdoemenis erbij halen om Bruggink weer aan de bestuurstafel te krijgen.” Bij vergaderingen is de spanning tussen Moerland en Bruggink voelbaar; de lichaamstaal van Bruggink spreekt boekdelen.
Naarmate ik ouder wordt brokkelt mijn waardering voor hoger geplaatsten af. Ik kan mij er niet meer aan spiegelen en verlies steeds meer mijn naïviteit, jammer.

Terzijde 1: Comenius presenteert een leergang “Wijsheid in leiderschap”, deze leergang stimuleert inspirerend vermogen, biedt nieuwe perspectieven en zorgt er bovenal dat de innerlijke wijsheid groeit alsook de persoonlijke reflectie. Drie modules van 4 dagen, kosten slechts € 3450,- inclusief arrangementskosten.

Terzijde 2: Het LIBOR schandaal, problemen met de lokale RABO banken en het feit dat de Nederlandse Bank de Rabobank in scherpe bewoordingen heeft gewaarschuwd om de voorschriften op het gebied van klantintegriteit na te leven (Bron NRC) laten mij – samen met het feit dat de in RABO reclames veel genoemde AAA rating is bijgesteld naar AA negatief, overwegen om toch maar de oude sok te voorschijn te halen.

StrangeArt is de avatarnaam van Roelof Rump. Over de foto: hommeles in de bestuurskamer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!