Record opkomst tijdens 16e Maatschappelijke Beursvloer Apeldoorn

Woensdag 9 november 2022

Door Nikki Vredenberg

Samen Apeldoorn een beetje mooier maken door verbinding, daar ging het om tijdens de maatschappelijke beursvloer 2022. Bedrijven, verenigingen en stichtingen waren grootschalig aanwezig in Orpheus. Ineke Jonker, coördinator bedrijven bij Stichting Present Apeldoorn en organisator van de Beursvloer noemt de opkomst “fenomenaal”. Uit de 41 aanwezige bedrijven en 52 aanwezige stichtingen zijn 168 matches voortgekomen.

Stadsrapper Marco Nimani
opende de beurs met een rap.
Een deel ervan: 

“Gesloten portemonnees,
maar toch wel openhartig

Dat is de Apeldoornse way,
ik kan een hoop verzachten

in deze harde zakenwereld,
moet je samenkomen

want in crisistijden
heb je echt alleen elkaar
geloof me”

Maatschappelijke beursvloer

De beursvloer is een jaarlijks terugkerend evenement waar maatschappelijke behoeftes worden verhandeld zonder geld. Het is een initiatief van Stichting Present Apeldoorn en wordt sinds 2005 georganiseerd met als doel om de maatschappelijke waarde van bedrijven te vergoten. Ineke: “Het is toch prachtig! Veel ondernemers willen graag iets voor hun omgeving doen. Aanwezig zijn op de Beursvloer is één van de mogelijkheden om als bedrijf je maatschappelijke betrokkenheid te laten zien. En het is nog steeds hard nodig. Veel maatschappelijke organisaties maken gebruik van de aanbiedingen die bedrijven hebben”.

Handelen zonder geld

Tijdens de beurs worden de bedrijven verdeeld over de vier hoeken PR& Media, materiaal en overige, financieel en handjes. De verenigingen en stichtingen lopen vervolgens rond op zoek naar een match. Ineke geeft een voorbeeld van een account: “De accountant staat in de financiële hoek. Stel een sportstichting heeft hulp nodig met een jaarrekening. Dan gaat de vertegenwoordiger van die stichting naar die hoek. In ruil voor hulp bij de rekening biedt de sportvereniging bijvoorbeeld een sport clinic.” En zo zijn er nog meer voorbeelden van matches.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!