Regiocentrum Dorcas sluit tijdelijk de deuren wegens corona

Dinsdag 10 november 2020

Door Amrutha Mol

Omdat Apeldoorn zich nu ook in een donkerrode coronazone begeeft sluit Regiocentrum Dorcas de deuren. Het Regiocentrum aan de Apeldoornse Laan van Westenenk 108 sluit niet voor altijd, maar wel voor zo lang het nodig is. Deze sluiting gaat in vanaf vandaag, dinsdag 10 november.

Gezondheid voorop

Hieke Goos van Dorcas legt uit: “Het doet het bestuur en de vrijwilligers pijn om tijdelijk te sluiten, maar de gezondheid van de vrijwilligers en de klanten staat voorop. Vanuit het hoofdkantoor in Almere is besloten dat onze vestiging dicht moet in verband met corona. Deze sluiting is tijdelijk. Er komen gemiddeld 600 bezoekers per week, dus we vinden het jammer dat we ondanks de maatregelen, mondkapjes, mandjes en 1,5 meter, toch dicht moeten.”

Ze vervolgt: “De tijdelijke sluiting is jammer, maar we bijten even door. Na de persconferentie in week 47 gaat het Dorcas Coronateam en het bestuur overleggen over de vraag of ze in week 48 wel weer open gaan. We hopen écht in week 48 weer open te kunnen gaan, er is nog volop kerstspul te koop.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!